Saturday, February 07, 2009

Και τέλειωσα με άριστα, αλλά...




Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, κάτω από αστείες συνθήκες, βρέθηκε στα χέρια μου μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση του λατρεμένου Σταμάτη Κραουνάκη All that buzz. Παρόλο που ενθουσιάζομαι με την μουσική του, η παράσταση ήταν μια έκπληξη, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις περάσει άπειρες ώρες σιγοτραγουδώντας κομμάτια του από το να τον βλέπεις μπροστά σου, μερικά μέτρα μακριά σου, πίσω από ένα πιάνο να μετατρέπει μια ασφυκτικά μικρή αίθουσα σε μια τεράστια ενεργή σκηνή.

Όταν κάποιος λέει το όνομα Κραουνάκης, βέβαια, είναι συνειρμικά αναπόφευκτο να μην σκεφτεί την ιέρεια Τάνια Τσανακλίδου και σαφώς την Λίνα Νικολακοπούλου και το πως οι 3 αυτοί καλλιτέχνες όταν κάθησαν και δούλεψαν σοβαρά, άφησαν ένα τόσο ανεξήτηλο σημάδι στην ελληνική μουσική σκηνή..

Στην Αθήνα από την προηγούμενη Δευτέρα η Τάνια υποδέχεται την πολυτάλαντη Μάρθα Φριτζήλα, την Μούσα του Θ.Παπακωνσταντίνου, για μια θεατρική σύμπραξη στο Μετρό.
Επειδή όμως δεν τα πάω και τόσο καλά με τα λόγια και αρκετά φλυάρησα, σας στέλνω στον αγαπημένο μου Γιάννη Φιλιππίδη, να σας ξεναγήσει στην βραδιά των κοριτσιών.
Α!! και..κάτι άλλο..πριν φύγετε.. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αφού διαβάσετε τι έχει να σας πει, ακολουθήστε την συμβουλή του και πηγαίνετε να τις δείτε.. Σας το υπόσχομαι, δεν θα χάσετε...:)




Υ.Γ.: Προλαβαίνετε να δείτε και την Σπείρα Σπείρα! Θα γελάσετε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Υ.Γ.2: Πάλι θα λείπω γμτ από τέτοιες παραστάσεις. Καταραμένη ξενητιά, άι χέιτ γιου!!

7 comments:

Anonymous said...

kala den paizetai i tania... kai o kraounakis... eidika o teleutaios kai mono to "auti i nuxta menei" na egrafe, mono kai mono gia auto, egw ton paradexomai! talenta, oxi asteia... tha prepei na pame mazi telika! next time... se filw apo tin omorfi AThina mas!!!! :D

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Τσανακλίδου την πάω πολύ!
Τον Κραουνάκη όμως όχι και τόσο, δεν έχω ακούσει και πολύ από τη δουλειά του.. αν θυμάμαι καλά είχε το Σπείρα σόου στην τιβί πριν μέρες, είδα λίγο και μου άρεσε!!!

mahler76 said...

το μαμά γερνάω δεν ήταν ό,τι χρειαζόμουν να ακούσω αυτό το πρωί...όπως και να έχει απίστευτη η Τάνια, ο Σταμάτης και η Λίνα, μας έχουν δώσει είτε μαζί είτε χώρια καταπληκτικά πράγματα. Καλή σου μέρα.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Λατρεμένοι όλοι τους.
Καλημερούδια

snikolas said...

πάλι φέυγεις για τα ξένα; Άντε παιδάκι μου να πάρεις πτυχίο να το σκίσεις!

alienlover said...

Doodleraki μου, δεν είναι το τραγούδι μόνο, είναι και πώς το λέει και η Παπίου [και το πόσο τσαλάκωσε την εικόνα της στα ραντεβού της Τετάρτης (2004&2005), respect] που έκανε την ειδοποιό διαφορά, αν και μεταξύ μας νομίζω πως βοήθησε πολύ και η ταινία στην οποία ήταν ost.. (ομόνυμη, με αυτό ξεκινούσε κιόλας, σε μια Αθήνα που ξημέρωνε) Πήγαινε να τους δεις, κι αν περιοδεύσουν το καλοκαίρι, θα πάμε και μαζί!

Ηφαιστιωνάκο, δεν το είδα το σόου, τα της τιβί με απωθούν κάπως. Στο θέατρο θα ήταν διαφορετικό, αν όχι καλύτερο. Υπάρχει δισκογραφία του Κραουνάκη με ή χωρίς τη Σπείρα Σπείρα, και άμα θες προτάσεις κλπ,mail me.

Μαλεράκο, καλά βρε παιδί μου κι εσύ πρωί πρωί να βάλεις Τάνια ήθελες; Ας άκουγες τη Μαρθούλα πιο κάτω που καταπίνεται πιο εύκολα με τον πρωινό καφέ!
Συμφωνώ κ για τους 3 τους, αλλά ξέρεις, η ισχύς εν τη ενώσει, έχει άλλη χάρη.

Παυλούκο, ω ναι! Καλησπέρες!

Νικόλα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πόσο διακαώς επιθυμείς να σκίσω τα πτυχία μου για εσέ! You trigger my imagination!

Hfaistiwnas said...

thanks :)