Saturday, March 04, 2006

Ειλικρίνεια βρε παιδιά...

Ένα από τα πράγματα που απεχθάνομαι είναι το ψέμα ή έστω η μισή αλήθεια. Οι γύρω μου κάνουν κατάχρηση της ανειλικρίνειας και δυστυχως δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω.
Η μία είχε λέει όλο το Σαββατοκύριακο πυρετό και δεν μπορούσε να διαβάσει,ήταν σχεδόν αδιάβαστη , και απορεί πως πήρε 5/5 στο τεστ..λες και μπορείς να πάρεις 5άρι στην Ανατομία αν δεν έχεις λιώσει , και ειδικά στο θέμα που εξεταζόμασταν.
Ο άλλος δεν μπορεί μέρες να συγκεντρωθεί , διαβάζει ελάχιστα, βγαίνει όλο βόλτες, αλλά θα πάει να γράψει το λιγότερο 3 .
Ο τρίτος λέει είναι συνέχεια κουρασμένος και όταν γυρίζει σπίτι από το μάθημα δεν διαβάζει ποτέ και κοιμάται. Επίσης το Σαβ/κο κάνει τρελό clubbing και ξυπνάει μεσημέρι οπότε ούτε τοτε διαβάζει ικανοποιητικά. Στα τεστ ομως τα 4άρια κάνουν παρέλαση.
Από την άλλη , η καλή σου, διάβασε ατέλειωτες ώρες , έλιωσε πάνω από τους Άτλαντες , αλλά ο καθηγητής ήτανε "άδικος μαζί της και ενώ του τα πε όλα την έκοψε". Τι μας λες; Δηλαδή περίμενες να σε περάσει όταν δεν του λες τίποτα.. Λες και είναι χθεσινός και δεν βλέπει αν ξέρεις ή όχι..
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα αυτά.. Αν δηλαδή πεις ότι δε διάβασες αλλά περάσεις με αρκετά καλό βαθμό ή με άριστα θα φανείς έξυπνος/κουλ/μάγκας; Και ο άλλος θα νιώσει τι; Βλάκας; Κι εσύ χαίρεσαι γι' αυτό; ΄
Κι εσύ καλή μου μας περνάς για χαζούς ; Τι νομίζεις ; Οτι πιστεύουμε ότι το σύμπαν τα έβαλε μαζί σου και περιμένεις να συμμεριστούμε τον πόνο σου;
Περισσότερο θα σεβαστώ να μου πεις οτι ναι , διάβασα πολύ και ευτυχώς τα θυμήθηκα όλα και τα είπα , ή ότι δεν διάβασα, έκατσα και κοιμήθηκα , και λογικό είναι να κοπώ.
Να μάθουμε ήρθαμε εδώ , όχι να πάρουμε το κύπελλο. Ο καθένας να παίρνει αυτό που του αξίζει..Και λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει...

8 comments:

Epicuros said...

Υποθέτω Ιατρική σουδάζεις στην Ουγγαρία! Αλήθεια, πώς την έμαθες αυτή την στριφνή γλώσσα; Σε θαυμάζω!

alienlover said...

Χαχα!!! Θα αστειεύεσαι !!!! Το πρόγραμμα που παρακολουθώ είναι αμερικάνικο!! Τα Ουγγρικά είναι μια πονεμένη ιστορία.. :ρ
Καλως ήρθες απ΄τα μέρη μας, να περνάς να τα λέμε:)

Anonymous said...

Σε καταλαβαίνω. Ο κόσμος είναι πολύ ψεύτης, πρέπει να βάλεις πολλά κόσκινα για να ανακαλύψεις ποιος είναι καλός και ποιος κάλπικος... και ποιος "φακα" (φίλος ανάγκης κολλητός αμέσως)!!!

moonshine said...

Yπάρχει και η άλλη κατηγορία που κλαίγονται γιατι δεν διαβάζουν.. σου γκρινιάζουν κάθεσαι και τους παρηγορείς γιατι λες φυσιολογικό είναι να μην έχει κουραγιο και διάθεση να διαβάσει(το παθαίνω συχνότατα..χε..χε..)και αφου δωσει το μάθημα και γίνει καμία στραβή έρχεται η στιγμή της αποκάλυψης..
"είχα ξεσκιστεί τόσες μέρες και δες αποτέλεσμα;"
εγω εκεί τι απαντάω μου λέτε;

alienlover said...

έχουμε ξεφύγει τελείως....δυστυχώς:(

Neilys said...

hm na sou pw .. kai gw mporw na pw oti eimai apo autous pou de diavazan kai eggrafan. fusika prepei na exeis kapoies vaseis kai na exeis proseksei stin paradwsi . Kala den eipame kai katholou diavasma alla den xreiazetai liwsimo pragmatika. Parollo auta me vriskeis sumfwno.

. said...

ε, οι κλασικές μαλακίες... και συνήθως τα λένε κορίτσια αυτά τα χαζά. ειρωνέψου τους να το διασκεδάσεις =)

alienlover said...

Και κορίτσια και αγόρια! Απ'ολα έχει ο μπαχτσές!!! Τέεεεελος πάντων..