Monday, March 27, 2006

"Θες να πάμε Βουδαπέστη;" "Μπαα...άσε.. βαριέμαι!"

Μετά από 1 μήνα συνεχών εξετάσεων, το πανεπιστήμιο μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε εκδρομή στη Βουδαπέστη ,σχεδόν δωρεάν , το παρ/σ/κ που μας πέρασε. Θεωρητικά ο σκοπός ήταν να παρακολουθήσουμε μπάσκετ /ποδόσφαιρο /χάντμπολ αντρών και γυναικών μεταξύ των ιατρικών ομάδων των πόλεων της Ουγγαρίας που διαθέτουν ιατρικά πανεπιστήμια. Στην αρχή δίσταζα να πάω γιατί σκεφτόμουν να κάτσω στο σπιτάκι μου να ξεκουραστώ (και να διαβάσω-χαχαχα), αλλά για άλλη μια φορά έβαλα την χαλάρωση σε δεύτερη μοίρα και μαζί με τα καμάρια, τους φίλους μου την κάναμε προς Βουδαπέστην μεριά.
Η εκδρομή ξεκίνησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό , ιδιαίτερα για μας τα μικρά που δεν είχαμε ξαναδεί τίποτα από την πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης (όλοι το λένε , δε θέλω αντιρρήσεις!!)πέρα από το αεροδρόμιο (ααααχ.....).
Αργότερα ξενερώσαμε ομαδικά όταν 1 άτομο κατάφερε να κάνει άλλους 10 άνω κάτω με το "έτσι θέλω". Την επόμενη απλά απομακρυνθήκαμε από το εν λόγω άτομο και περάσαμε καραμώ.Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Τα συν:
Η παρέα . Θυμήθηκα καταστάσεις 5ήμερης ( εντάξει, όχι τόσο απίστευτα /καταπληκτικά /μοναδικά /μαγευτικα /ανεπανάληπτα /αξέχαστα αλλά πλησίαζε).
Η πόλη την ημέρα. Πανέμορφη.Με παλιά κτίρια καλοδιατηρημένα, το κάστρο, τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη, τις σκαλιστές βρυσούλες που βγάζαν παγωμένο νερό.

Η πόλη τη νύχτα. Μαγευτική, ρομαντικότατη, κάστρο λαμπερό, γέφυρες κατάφωτες να καθρεφτίζονται στα νερά του Δούναβη. Αυτή η πόλη σε μαγνητίζει ακόμα κι αν την κοιτάς από ψηλά.
Ο καιρός . 16 βαθμοί δηλαδή ουυυφφφφ ζέεστη! Ήλιος παντού! Συνθέσαμε βιταμινούλα D.
Η συζήτηση με την συγκάτοικο . Έφερε πολλες αναμνήσεις στην επιφάνεια.
Τα γέλια. Πόπο γέλια... πολλά γέλια..
Το ουγγρικό κρασί.-

To "ποκ-ποκ-ποοοοοκ" που κάνουν οι κότες όταν γεννάνε. Τι να λέμε τώρα..
Η φάση με την φίλη μου και τον παγωτατζή. Κοκκίνησε σαν παντζάρι μέσα σε δευτερόλεπτα ο δόλιος. Το σκηνικό διαδραματίστηκε στα ουγγρικά ( είναι μισή Ουγγαρέζα), αλλά όταν μας το μετάφρασε γελάγαμε περίπου για 30'.

Η άλλη φάση που διαρκεί περίπου 7 μήνες και περιλαμβάνει πρόβατα, φυτά, μπανάνες, μεταλλάξεις, μαϊμούδες, φωτοσύνθεση, σύκα, γιασεμιά και ηλιοροφές.Όσο πάει και μεγαλώνει η οικογένεια.Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου.. (ένας μικρός θεός επί γης).
Έξοδος κινδύνου.-
Η φώτο με την πατούσα στο παράθυρο του λεωφορείου, ακριβως απο πίσω μου.Ιδιοκτήτρια ένα πτώμα που κοιμόταν στην γαλαρία και πάνω σε ξένη ιδιοκτησία :ρ.
Τα γέλια κατά τη διάρκεια της σάλσα.

Τα πλην:
Η κοπελιά που έστω και για λίγο κατάφερε να μας τη χαλάσει.
Οι τιμές. Σχεδόν 50% παραπάνω από το Σέγκεντ. Πρωτεύουσα βλέπεις.
Ο χρόνος. Λιγοστός και δεν προλάβαμε να δούμε μερικά Αξιοθέατα.

Το σώμα δεν ξεκουράστηκε καθόλου, αλλά το πνεύμα αναζωογονήθηκε πλήρως.Ήταν τόσο ωραία που θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό.
Καλά να 'μαστε και θα ξαναπάμε ( σίγουρα πράγματα):). 5,5 χρόνια ακόμα θα βρεθούνε πολλέεεες ευκαιρίες;))))

8 comments:

snikolas said...

Η ποιο όμορφη πόλη της Ευρώπης είναι η Πράγα δεσποινίς! Πες μας τώρα πόσο σε πλήρωσε το Ουγγρικό κράτος για να πεις αυτό το ψέμα!

Καλά περνάμε ε; photos δεν θα δούμε;
:)

νερα'ι'δάκι .... said...

Δε ξέρω για την Πράγα ( δεν έχω πάει) αλλά η Βουδαπέστη είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου!

Θυμήθηκα πολλά διαβάζοντας το ποστ σου Ιωαάννα.. νοστάλγησα, συγκινήθηκα αλλά και χάρηκα πάρα πολύ που μετά από 7 ολόκληρα χρόνια οι αναμνήσεις μου είναι τόσο "φρέσκιες", που νιώθω σα να πήγα μόλις χθες..

Εύχομαι πραγματικά να ξαναπας σύντομα, γιατί η Βουδαπέστη δε χορταίνεται με τίποτα!

Πάντα τέτοια! ;-)))

Epicuros said...

Μιά φορά βρέθηκα στη Βουδαπέστη, επαγγελματικά, και με κατάκλεψαν: α) οι ταξιτζήδες, β) τα εστιατόρια. Εκεί που φιλοξένησα μιά ομάδα πελατών (γιατρών), αφού είχα προσυμφωνήσει τις τιμές, όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμόύ μου τον έφεραν φουσκωμένον και κανείς δεν μιλούσε Αγγλικά για να αναφερθώ στη συμφωνία που είχα κάνει... Η πόλη, όμως, πανέμορφη! Να περνάς καλά...

Neilys said...

den mporw na parw thesi den etuhe na vrethw ekei!! Perimenw omws fotwgrafies gia na me peiseis!!

alienlover said...

νικολα: αν δεν πενέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει!αντεεεε! ( ναι,το ομολογώ, το ποσό ήταν αστρονομικό- ικανό να πάω να βρω το Λουκουμάκι στη Βραζιλία!:ρ )
φώτοζ δεν έβγαλα από την πόλη, ήμουν απορροφημένη με το να γελάω! :)


σταλίτσα: :)))

επίκουρε: Κανείς δε μιλούσε Αγγλικά;; Αδυνατώ να το πιστέψω! Οι Ούγγροι είναι δυνότατοι ομιλητές της Αγγλικής :ρ

Πίρι: κάτι φώτοζ με τους φίλους μου έχω.. και άφθονα καρτ ποστάλ. Αν σου κάνουν.. ευχαρίστως :ρ

Stelios F. said...

Se zilevo. Oxi toso gia to en logo taksid(oxi pos tha me xalagan vevea 3 meres sti Boudapesti!!!), alla gia ton tropo skepsis. Ego, agapiti Alienlover, eimai edelos kaloperasakias... Se AIDIASTIKA megalo vathmo polles fores! :P Diskola tha protimiso mia ekdromi se alli xora tis evropis gia 3 meres apo ena xalarotiko triimero ksekourasis, idika meta apo eksetastiki. Kai afto den to anafero os kalo, kathos exo xasi arketes ebiries etsi! Keep it up, though! Diavazodas se, isos telika na arxiso na skeftome kai go san 21xronos fititis kai oxi san 65xronos sidaksiouxos! :D

alienlover said...

agapite killog, i ekdromi egine stin proteuousa tis horas pou spoudazo. 2 ores apostasi einai mono ( me to aidiastika argo poulman pou pigename). krima na haneis eukairies ki esu.. auta einai pou tha thimasai argotera apo ti "foititiki zoi" ;)

Epicuros said...

Alienlover: Μάλλον έκαναν πως δεν ήξεραν (αυτό που είχα κάνει τη συνεννόηση μαζί του δεν ήταν εκεί) για να πληρώσω τον φουσκωμένο λογαριασμό...