Saturday, August 16, 2008

In-anime-mode



Τώρα τελευταία και ύστερα από πολύμηνη αποχή άρχισα να ξαναβλέπω άνιμε. Τα άνιμε είναι ιαπωνικές σειρές animation (που από κει προέρχεται και η λέξη) και όχι απλά cartoon που πολλοί λανθασμένα λένε, συνήθως fiction αλλά όχι απαραίτητα επιστημονικής φαντασίας με την έννοια που την ξέρουμε από τον αμερικανικό κινηματογράφο, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή την τελευταία δεκαετία. Το Cowboy Bebop και το Death Note ήταν οι δύο τελευταίες σειρές που είδα και ήταν και οι δύο απερίγραπτα καλές.


Η πρώτη εξελίσσεται ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς πλανήτες και είναι η ιστορία μιας ομάδας κηνυγών κακοποιών για την χρηματική αμοιβή που δίνεται (bounty hunters).Οι χαρακτήρες περνάνε διάφορες αστείες καταστάσεις ενώ σιγά σιγά αποκαλύπτεται το..αμαρτωλό τους παρελθόν.




Η άλλη είναι η ιστορία ενός νεαρού, πολύ καλού μαθητή και εξαιρετικά έξυπνου με την ευρεία έννοια που ξαφνικά αποκτά ένα τετράδιο με υπερφυσικές ιδιότητες. Στις σελίδες αυτού του τετραδίου, ο άνθρωπος του οποίου το όνομα θα γραφτεί, πεθαίνει ενώ η δυνατότητα του κατόχου να δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο θανάτου του θύματος δίνει ένα άλλο touch στην πλοκή. Δεν σας λέω περισσότερα γιατί θα το χαλάσω και δεν θέλω.

Εάν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, πολύ έξυπνο και καλοφτιαγμένο δοκιμάστε τες (και τα άνιμε γενικότερα βεβαίως βεβαίως). Οι μυημένοι ξέρετε που να τις βρείτε (αν δεν τις έχετε ήδη δει), οι υπόλοιποι μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Καλή Κυριακή α τούτι!

6 comments:

Hfaistiwnas said...

Δεν έχω ασχολειθεί καθόλου με τα άνιμε.. δεν με ενθουσιάζουν..

Καληνύχτα!

Moloch said...

Τα παραπάνω είναι εξαιρετικά. Ειδικά το Death Note, γεμάτο ανατροπές! Να δειτε επίσης Elfen Lied, Neon Genesis Evangelion, Akira, Samurai X (Rurouni Kenshin) ειδικά το OVA (Original Video Adaptation)

lifewhispers said...

αυτοτο death note, κατι μου θυμιζει πολυ οικειο. εχω τηνε ντυπωση οτι το εχω δει, αλλα δεν μπορω να θυμηθω που το ειδα!!

Σοφία said...

Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για anime. Είχα αρχίσει να βλέπω το Death Note αλλά το άφησα στη μέση γιατί ψυχοπλακώθηκα!! Κανένα πιο χαρούμενο έχεις υπόψην σου μήπως;

alienlover said...

hfaistiwna,θα σε μαλώσω.πως γίνεται να μην σε ενθουσιάζει κάτι με το οποίο δεν έχεις ασχοληθεί; (το κέρατό μου)

moloch,καλώς ήρθες! το Evangelion είναι ο απαγορευμένος καρπός, και θέλω να το δω σαν κολασμένη. τα υπόλοιπα στα υπόψιν, μιγ μερσί!

lifewhispers,άμα δεν θυμάσαι τότε ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναδείς για να το θυμηθείς - θα με θυμηθείς!

Σοφία, μα πρέπει να το τελειώσεις!σε εκλιπαρώ!!πλιζ πλιζ!!!!!προτίθεμαι να σου στείλω με κούριερ τα επεισόδια, πλιζζζ!!!

για πιο τραλαλά καταστάσεις προτίνω: One Piece (μη σε τρομάξουν τα ατέλειωτα επεισόδια,δεν υπάρχει τέλος, αλλά είναι τέεελειο και πολύ πολύ αστείο).Άλλο θεϊκό είναι το Yakitate!Japan (ασχολείται με τη μαγειρική και ένα παιδάκι που προσπαθεί να βρει την τέλεια συνταγή για το ιαπωνικό ψωμί - απλά αστείρευτο), το Οh!My Godess, το Azumanga Daioh.
δες αυτά από χαρούμενα, άλλα λίγο πιο σοβαρά είναι το Last Exile, το Juuni Kokki, και τέλος το Full Metal Panic είναι κάπου μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Θα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις :)

Πεφτάγγελος said...

δες vampire hunter κ helsing σε ανιμε..θα γουστάρεις ;)
το death note έχει βγει κ σε ταινία με κανονικούς ηθοποιούς κ νομίζω πώς αξίζει να το δεις ;)
Πολλά ανιμε είδα φέτος κ προσπαθώ να τα θυμηθώ κ θα σε ενημερώσω ;)