Monday, June 04, 2007

Merci beaucoup!

Πριν από μερικές μέρες γκρίνιαζα γιατί ήθελα απελπισμένα διακοπές και γι αυτό μια δύναμη ανώτερη από όλα με έστειλε για τριήμερο στις λατρεμένες Βρυξέλλες. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την αποφοίτηση του αδελφού μου από το πανεπιστήμιο και τη ζωτική σημασία για μένα να παραβρεθώ στην πολυαναμενόμενη τελετή.
Κάθε φορά που πάω Βέλγιο πραγματικά δεν θέλω να φύγω, περνάω εκπληκτικά μιας και η θερμή υποδοχή και φιλοξενία με κάνουν να μην θέλω να γυρίσω εδώ.. Αυτή τη φορά ήταν ακόμα καλύτερα μιας και ήταν ο συνδιασμός όλων των παραπάνω, συν το ότι ένιωσα υπερβολικά περήφανη (για ακόμα μια φορά) για την ιδιοφυϊα της οικογένειας.
Πήγαμε σε μέρη γνώριμα αλλά και σε άλλα που δεν είχα ξαναδεί, περπατήσαμε σε παραμυθένια πάρκα, θαύμασαμε την εξωτική σχεδόν βλάστηση, γελάσαμε πάρα πολύ, φάγαμε γιαπονέζικη, γαλλική και μεξικάνικη κουζίνα ( από που να αρχίσω και από που να τελειώσω..), αυστραλέζικο παγωτό που ξεπερνάει κάθε φαντασία, παγωτό από γιαούρτι που μας ξάφνιασε ευχάριστα. Για ακόμα μια φορά βέβαια δεν φάγαμε την παραδοσιακή σπεσιαλιτέ, που δεν είναι άλλη από μια συνταγή με μύδια και πατάτες και αυτό όχι γιατί σνομπάρουμε την παράδοση αλλά επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος στο στομάχι μας.
Περπατήσαμε στα σοκάκια της Grande Place, ήπιαμε εξαιρετικούς καφέδες από αραβικά και κολομβιανά χαρμάνια, και βέβαια παρακολουθήσαμε μια πάρα πολύ όμορφη, ζεστή και ιδιαιτέρως φορτισμένη τελετή αποφοίτησης συνοδευόμενη φυσικά από φωτογραφίες.
Ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες θα θεωρούνταν πραγματικά λειψό αν δεν συμπεριλαμβάναμε την αγορά βελγικών πραλινών ικανές να ταϊσουν ένα στρατόπεδο ( το βάρος τους σε χρυσό).
Για ένα πράγμα μόνο μετάνιωσα: που δεν αγόρασα εκείνα τα απίστευτα τακούνια (ακόμα κλαίω). Αλλά αυτό βέβαια έγινε επί σκοπού, που δεν είναι άλλος από το να ξαναπάω φυσικά στο Βέλγιο !!! :D




H παροιμιώδης έχθρα μεταξύ Βαλλόνων και Φλαμανδών που μοιράζονται το ίδιο κράτος είναι φανερή ακόμα και στους σταθμούς του Μετρό. Parc οι Βαλλόνοι, Park οι Φλαμανδοί.



Το Χρηματιστήριο



Το κλασσικό παρτέρι που υπάρχει σχεδόν κάτω από κάθε δέντρο στους κεντρικούς δρόμους : ομορφιά



Εδώ μπορούμε να φάμε και να πιούμε σοκολάτα και καφέ όπως επίσης και να παρακολουθήσουμε επιδήξεις με αυτή. Το καλύτερο σοκολατάδικο στην πόλη.



Μια κολυμπήθρα σοκολάτα από το παραπάνω καφεσοκολατοποιείο.



Intro for beginners



H κεντρική πανέμορφη Grande Place



Grand Place ξανά



Grand Place



Μια βιαστική φώτο από τις "βαριές" έδρες του Πανεπιστημίου.



Τι να λέμε τώρα..


Κάμερα που δείχνει τον πάγκο του σεφ στο Ιαπωνικό εστιατόριο. Ταχύτητα, ακρίβεια και.. σούσιιι.....



Ένας τοίχος από μπουκάλια κρασιών στο Γαλλικό εστιατόριο.



Ένα συντριβάνι σοκολάτας και δίπλα ένα δοχείο μπισκοτάκια για να βουτήξεις μέσα: Κόλαση..

13 comments:

Σοφία said...

Λατρεύω τις Βρυξέλλες, και όχι μόνο για τις πραλίνες. Να 'σαι καλά να ξαναπάς πολλές φορές.

snikolas said...

Πω… Θέλω και εγώ να πάω!

Μπουρδουμπλούμ.... said...

Εγώ όταν είχα πάει στις Βρυξέλλες γιατί δεν εντόπισα αυτό το μοναδικό,ανυπερβλητό,φανταστικό αξιοθέτο?????????????(στο συντριβάνι σοκολάτας αναφέρομαι φυσικά!) ;)
Μουχουχουχου....

Σοφία said...

Μήπως είχες το μυαλό σου στις μπύρες, γι' αυτό σου διέφυγε;

Μπουρδουμπλούμ.... said...

Μπααα...θα κοίταζα άλλη βιτρίνα με σοκολάτες!! :) Μα πως μου ξέφυγε?

alienlover said...

Σοφία: Βρυξέλλες=Πολιτισμός.- :D

Νικόλα: κι εγώ θέλω να ξαναπάωωωω!!!!

μπουρδουμπλούμ: καλέ τι ωραίο όνομα είναι αυτό!! γουστάρω!!!
το συντριβάνι βρίσκεται στα σοκάκια της Grand Place και υπάρχουν 2 σοκολατοποιεία που έχουν σοκολατοσυντριβάνια στη βιτρίνα τους!
το ότι σοθ ξέφυγε σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να ξαναπάς!! :D
Καλώς μας ήρθες :)

bluesmartoula said...

Καλησπέρες...
Ζήλεψαααααααα
Θέλω κι εγώ να πάω.
Σκέφτομαι, όμως, πως απ΄την τόση σοκολάτα θα πρέπει να έχω μαζί μου ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους απ΄αυτά που φοράω...και δεν έχω...
Άρα δεν πάω. Άστο καλύτερα.
Χαίρομαι που πέρασες καλά κοριτσάκι. Και εύχομαι ολόψυχα να ξαναπάς σύντομα (γουστάρω ψηλοτάκουνες...)

Μπουρδουμπλούμ.... said...

Ε,όχι!! Δεν το πιστεύω αυτό! θ' αρχίσω να κλάιω!! 2 σοκολατοσυντριβάνια κι εγώ δεν είδα ούτε ένα?? Πάει η μύτη μου που εντόπιζε σοκολάτα σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων....!!! Ωστόσο έχω δει κι εγώ ένα σοκολατοσυντριβάνι στην Ανδρο(βέβαια άλλο Βρυξέλλες!) οπότε αισθάνομαι κάπως καλύτερα! :)

Merci για το compliment για το όνομα,καλώς σας βρήκα!!!

Anonymous said...

μια χαρά τα πέρασες λοιπόν! βέβαια, παρόμοια σοκολατομανία υπάρχει και στην Ελβετία. να σκεφτείς, στη Γενεύη (που βρίσκομαι τους τελευταίους μήνες) στην επέτειο της "Escalade" τον Δεκέμβρη (εθνική γιορτή της Γενεύης)όλα τα σοκολατοποιεία κατασκευάζουν σοκολατένιες μαρμίτες γεμάτεσ πραλίνες και δεν συμμαζεύεται... εννοείται, υπάρχουν για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια: από μικρές, που κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ, μέχρι τεράστιες (4-5 κιλά)που ξεπερνούν και τα 300 ευρώ (όχι, πάιζουμε!). Συντριβάνια σοκολάτας έχουν κι εδώ, σε κάποια καταστήματα... Κόλαση δε λες τίποτα!
άσε που δεν έχω δοκιμάσει όλες τις γεύσεις... αναγκάστηκα να σταματήσω, γιατί πήρα 2-3 κιλά...
Νά είσαι καλά, και να περνάς καλά!

~ z e f i ~ said...

σου εύχομαι να ξαναπάς πολυ γρήγορα..ήμουν περαστική και κόλλησα..με τις φωτογραφίες σου..
πω πω πω σοκολάτα!!
: )
τελειο θέαμα!
καλημέρα να έχεις!!

νερα'ι'δάκι .... said...

Υπέροχες φωτογραφίες και ακόμη πιο υπέροχες οι σοκολάτες! Αυτή είναι ζωή!!! ;-))))

Να'σαι καλά να ξαναπάς!

alienlover said...

bluesmartoulis: δεν χρειάζεται να έχεις ρούχα ένα μέγεθος μεγαλύτερο. Αυτά θα σου χρειαστούν όταν φτάσεις στην Ελλάδα γιατί θα έχεις αγοράσει εξοργιστικές ποσότητες σοκολάτας και τότε θα φανούν τα κιλά!

Μπουρδουμπλούμ, κοίτα, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά πρέπει να πας πάραυτα!! :D

Ίκαρε: Γερμανία και Ελβετία είναι οι επόμενοι στόχοι.Μουάχαχαχ choco rulezzzzzzzz!!

Zefi: καλώς όρισες!!! Ευχαριστώ πολύ, ευχομαι να πας κι εσύ σύντομα!!

(μια) Σταλίτσα μου άστα ήταν ένα βασανιστήριο να περπατάς ανάμεσα σε σοκολατοποιεία... δράμα σου λέω!! Εσύ πότε με το καλό θα πας :) Φιλάκια πολλάααα!!!

a female Darcy said...

zileuoooooooo :(
pantos ta flemish h opos ta lene exoun plaka otan ta akous...