Sunday, December 30, 2007

Call me wrong when you're gone



Ακολουθώντας την παράδοση από πέρυσι, λέω να κάνω μια λίστα απαντώντας στην ερώτηση «Τι δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω με την χρονιά που φεύγει; Τι δεν σας επιτρέπεται να ξεχάσετε;» Παίρνοντας ως δεδομένο ότι το 2007 παίρνει το κύπελλο για την χειρότερη χρονιά που έχω ζήσει μέχρι στιγμής η λίστα φέτος δεν είναι πολλά υποσχόμενη. Με κοινό παρονομαστή αυτο, έχουμε και λέμε.

[έχω γράψει τον πρόλογο εδώ και 10' και ακόμα δεν μου έρχεται μία εξαιρετική στιγμή. Θα μπορούσα να σβήσω το ποστίδιον αλλά όχι, το 'χω.]

- Παρόλο που όπως προείπα η χρονια που σε λίγο θα πάει στον αγύριστο δεν ήταν καλή, και στο κύριο μέρος της αποτελείται από αναποδιές και πολλές άσχημες στιγμές, μου πρόσφερε το μάθημα ζωής Νο 1. also known as "τι κάνουμε όταν τρώμε τα μούτρα μας στο ταρτάν". Οι εκδοχές είναι δύο. Ή μένουμε στο πάτωμα και κλαίμε τη μοίρα μας ή σηκωνόμαστε και πάμε για απολύμανση. Eγώ σηκώθηκα μεν, η απολύμανση όμως άργησε πολύ να γίνει αφήνοντας ένα σημάδι από αυτά που μόνο ο κάτοχος τους γνωρίζει ότι υπάρχουν.

-Αξέχαστη, μοναδική, χαραγμένη στην μνήμη μου η αποφοίτηση του αδελφού μου.Κάθε μέρα με κάνει όλο και πιο περήφανη, είναι δίπλα μου όταν τον χρειάζομαι, στις λύπες και στις χαρές μου, είμαι ευτυχισμένη και μόνο που υπάρχει στη ζωή μου.

-'Ομορφες στιγμές με τα παιδιά εδώ όλο το χρόνο, που χωρίς αυτά η φοιτιτική ζωή μου θα ήταν αλλιώς, πολλά βελάσματα στη μέση του δρόμου όλες τις ώρες της ημέρας, πολλά γέλια.

- Η αέναη υποστήριξη και αγάπη που λαμβάνω από τον λατρεμένο μου Sd54 .

- Η ενδιαφέρουσα γνωριμία με 4 φοβερά παιδιά, σε παράσταση του Αλκίνοου στο Ζυγό. :)

- Ο γάμος της καθηγήτριάς μου στην Κέρκυρα με τον επί σειρά ετών αγαπημένο της. Μια πάρα πολύ όμορφη τελετή, και με τους 2 τους να λάμπουν με έκανε να αναθεωρήσω (προς στιγμήν :ρ) περί της λέξης "γάμος" !

-Μια άρρωστη από την φύση της κατάσταση που όσο περίεργο και αν ακούγεται, 1ον δεν μετανιώνω που βρέθηκα σε αυτήν και 2ον κατά κάποιο τρόπο είμαι ευγνώμων που τα πράγματα ήρθαν έτσι, ασφαλώς με όλες τις συνέπειες.

- Οι συναυλίες και οι μουσικές παραστάσεις που όλο τον χρόνο παρακολούθησα μόνη ή με παρέα!
[Είμαι από αυτούς που για να μην χάσουν μια συναυλία προτιμούν να πάνε μόνοι τους όταν λείπει η παρέα (διαφορετικές προτιμήσεις/βαρεμάρα/υποχρεώσεις) , δεδομένου ότι οι μέρες μου στην Ελλάδα είναι μετρημένες και προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι στο έπακρο κάθε ευκαιρία. ]

Ελπίζω το 2008 να είναι πολύ πιο ευτυχισμένο για όλους αλλά φυσικά και για μένα!!
Καλή Πρωτοχρονιά!


P.S:H φώτο από το www.dpgr.gr

Saturday, December 29, 2007

Let it snow, let it snow, let it snow!

Μιας και διανύουμε ευτυχισμένες (;) γιορτινές μέρες είπα να ανεβάσω λίγες άσπρες φωτογραφίες που ταιριάζουν με το κλίμα της εποχής. Εντζόυ!

Μόλις έχει χαράξει





Ο εσωτερικός κήπος του σπιτιού



Το δημαρχείο της πόλης

Σημάδια από τα παπούτσια μου στο απάτητο χιόνι

Λίγο αλλά φρέσκο χιόνι

Klauzál tér, η πλατεία του πεζόδρομου

Ωωωω έ-λα-το, ωωωωωωω έ-λα-το, μ'αρέέεεεσεις πως μα-ρεεέ- σειειειεις


Άντε και καλή πρωτοχρονιά!

Wednesday, December 26, 2007

To ναρκωτικό μου..

..τις κρύες νύχτες σαν κι αυτήν που οι λέξεις από τα βιβλία μου στριφογυρίζουν και με ζαλίζουν, η λύση είναι η μουσική. Η αγάπη μου για αυτήν και πιο συγκεκριμένα για το έντεχνο τραγούδι είναι μεγάλη, και όσο πιο πολύ το μελετάω τόσο πιο πολύ εξαρτώμαι από αυτό.
Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που το υπηρετούν αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν κάποια αστέρια που δίνουν το είναι τους και με ανασταίνουν από οποιαδήποτε στεναχώρια, αγκαλιάζουν τις λύπες μου και τις γιατρεύουν.
Ένας λαμπερός εκπρόσωπος του είδους είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης. Έχω ξαναγράψει γι'αυτόν στο μπλογκ, για το πόσο πολύ αγαπάω τα τραγούδια του, για το βάλσαμο που είναι η φωνή του στην ψυχή μου, για τα συναισθήματα που οι στίχοι του μου δημιουργούν.
2 βίντεο ακολουθούν που σε κάθε τους άκουσμα μουδιάζω.Καλή ακρόαση.




Tuesday, December 11, 2007

Συζήτηση με έναν Άγιο (c)

Dear Santa,


Πέρυσι σου ζήτησα έναν άντρα ωραίο και όχι μ*λ*κ* και πήρα τον π*υλο.
Κοίτα φέτος να μου τον φέρεις, γιατί αλλιώς θα σε κλάψουν οι τάρανδοι!

Love,
Τάνια


From: Santa


Dear Tania,

Last Christmas I gave you my heart....




.... αλλά φέτος θα πάρεις Τ' ΑΡΧ** ΙΑ ΜΟΥ!!!!!




Sunday, December 09, 2007

Άγαμοι Θύται (γενικότερα)


3 δείγματα, χωρίς πολλές κουβέντες

το 1ο, με λένε Γιόσα

το 2ο, τα λαχανικά

το 3ο, επιστολή Βορειοηπειρώτη


Τα συμπεράσματα δικά σας! Καλή ακρόαση!

Friday, December 07, 2007

E-ε-έφτασε! [Update}


Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η ωραιότερη γιορτή του χρόνου, το Μπαζάαρ των Δρόμων Ζωής.
Να είστε όλοι εκεί και δεν θα χάσετε!

Το bazaar πήγε καταπληκτικά χάρη στην οργάνωση της Τίνας και την βοήθεια των φίλων της.
Ανταποκρίσεις από το γεγονός
του Αθήναιου εδώ κι εδώ
της Μάτζικας, κατά κόσμον Τίνα εδώ αλλά και στα τελευταία της ποστ βήμα βήμα η προετοιμασία
της Fevis εδώ

Και του χρόνου! :)))