Wednesday, July 28, 2010

Ένα υπέροχο project!



Αυτό το καλοκαίρι, στα πάρκα και τις πλατείες της Νέας Υόρκης 60 πιάνα έχουν τοποθετηθεί με την επιγραφή "Play me, I'm yours" για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να παίξουν μουσική και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Θα ήθελα πολύ να δω ένα τέτοιο πρότζεκτ να πραγματοποιείται και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά αλλά και όσους παραμένουν παιδιά να βγουν στους δρόμους να παίξουν μουσική. Για την κάθαρση και την πληρότητα που αυτή σου χαρίζει, αλλά και για τα ωφέλη της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Μήπως ήρθε ο καιρός τα ωδεία να γεμίσουν ασφυκτικά από ανθρώπους που θέλουν να νιώσουν την μαγεία της μελωδίας, οι φιλαρμονικές να πάρουν νέα μέλη και όλοι να γίνουμε μια ορχήστρα και να βγούμε στους δρόμους;
Μήπως η Μουσική (και οι τέχνες γενικότερα) είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι;

Δώστε μας Μουσική! Την χρειαζόμαστε!

Πηγή

4 comments:

Hfaistiwnas said...

Πολύ καλό!!!!!!!!!
χεχε γνωριμίες και διασκέδαση!!!

mahler76 said...

εδώ μωρέ θα τα σπάγαμε θα τα καίγαμε μόνο μουσική δεν θα παίζαμε. καλό σου απόγευμα :)

Anonymous said...

Συμφωνώ μαζί σου. Αλλα, θεωρείς ότι στη χώρα της αρπαχτής, υπάρχει η περίπτωση να προσφερθεί κάτι απλόχερα στον κόσμο; αλλά ακόμα και αν αυτό συνέβαινε, πες μου, πιστεύεις ότι τα πιάνα π.χ. θα προλάβαιναν να βγάλουν έστω και μια νότα; ή θα τα έκλεβαν οι γύφτοι κλπ, ή θα τα έστελναν στα μπάζα κάτι "φυντάνια"...


ic....

alienlover said...

Ηφαιστίωνα, η ισχύς εν τη ενώσει :)

Μάλερ, θέλω να πιστεύω πως θα σεβόμασταν το "διαφορετικό" και το καινούριο. Το ίδιο λέγαν πως θα κάνουν οι Έλληνες πολίτες και με το πρότζεκτ με τις αγελάδες και την επόμενη χρονιά με τις καρδιές στους δρόμους της Αθήνας. Όσα κομμάτια τέχνης λοιπόν εγώ είδα από αυτά τα πρότζεκτ, δεν ήταν καθόλου κατεστραμμένα. Δεν ξέρω αν υπήρξαν βανδαλισμοί, αλλιώς κατηγορώ την έλλειψη ενημέρωσης μου και ζητω συγγνώμη.

Ιc, δεν ξέρω αν οι Αμερικάνοι είναι περισσότερο πολιτισμένοι από τους Έλληνες, πάντως σε μια πανέμορφη χώρα σαν την Ελλάδα, τίποτα δεν δίνεται απλόχερα εκτός απο τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα.
Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια και να δούμε πόσο εν τέλει σεβόμαστε τα όσα υπέροχα και εποικοδομητικά μας δίνονται.
Όσο για τους Γύφτους, θα ήθελα σε παρακαλώ να κρατήσεις τις ρατσιστικές σου προκαταλήψεις για το δικό σου μπλογκ και να αφήσεις το δικό μου έξω από αυτές.
Με νοοτροπίες σαν κι αυτή δεν πάμε μπροστά και φταίμε όλοι γι'αυτό.