Thursday, February 28, 2008

Όταν γεννήθηκα! 8+1 γεγονότα που άλλαξαν την πορεία του κόσμου Updated

Μια φίλη μου έστειλε ένα λινκ στο οποίο βάζοντας την ημερομηνία γέννησης σου, βγάζει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας στην Γη και στο Διάστημα. Πάμε λοιπόν να δούμε τις αλλαγές που έφερε στον κόσμο η γέννηση μου, στις 30 Απριλίου του 1987!

1. Τραγούδια που ήταν Νο.1 στα τσαρτς
In the USA:
"I Knew You Were Waiting (for Me)"
by Aretha Franklin and George Michael



In the UK:
"La Isla Bonita"
by Madonna (ew!)

2. Το περιοδικό Time είχε σαν εξώφυλλο εκείνη την εβδομάδα τους U2 (yeah baby!) ενώ το περιοδικό Rolling Stone είχε το γυναικείο συγκρότημα Bangles. (ποιο?)

(Update για τη Σοφία! Μετά από εκτενές γιουτιουμπάρισμα, δηλώνω υπεύθυνα ότι Ναι! Τις ξέρω!)





3. Διάσημοι άνθρωποι που γεννήθηκαν την ίδια ημερομηνία :

662 - Queen Mary II of England (το όνομα της έχει δωθεί σε γνωστό κρουαζιερόπλοιο)
1721 - Roger Sherman, American signer of the Declaration of Independence (d. 1793)
1777 - Carl Friedrich Gauss, German mathematician, astronomer, and physicist (d. 1855) (άνθρωπος της επιστήμης και λόγου του)
1909 - Queen Juliana of the Netherlands (d. 2004) (τρελό κορίτσι που δεν συμβάδιζε με τα βασιλικά πρότυπα , αργότερα αγαπητή Φλαμανδή βασίλισσα)
1946 - King Carl XVI Gustaf of Sweden(κι άλλος από το βασιλολόι. To Γκουσταβάκι λοιπόν έμεινε ορφανό από πατέρα σε ηλικία 4 ετών,σπούδασε Ιστορία, Κοινονιολογία, Πολιτικές Επιστήμες αλλά είναι γνωστός για την ετήσια απονομή των βραβείων Νόμπελ και των μουσικών βραβείων Πόλαρ)
1956 - Lars von Trier, Δανός σκηνοθέτης πολλών ταινιών.
1987- Alienlover.

4. Την ίδια χρονιά ο Ιάπωνας
Susumu Tonegawa (1939) Πήρε το Νόμπελ Ιατρικής (στη Φυσιολογία) για την ανακάληψη του στην γενετική βάση της αντιβιοτικής ποικιλίας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (genetic principle for generation of antibody diversity) και σημάδεψε τον ψυχισμό μου οδηγώντας με εν αγνοία του στον δρόμο της Ιατρικής.





Japan, Massachusetts Institute of Technology (MIT) - Cambridge, MA, USA

5 . Μία ντουζίνα αυγά κόστιζε 0.87 $

6 . Την ίδια χρονιά η ταινία ο Τελευταίος Αυτοκράτορας κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας , με σκηνοθέτη τον Bernardo Bertolucci και πρωταγωνιστές τους John Lone (Pu Yi), Joan Chen (Wan Jung) και Peter O'Toole (Reginald 'RJ' Johnson).



7. Ο Ιάπωνας
Shiro Kuramata σχεδίασε την καρέκλα του μπαρ ( The Bar stool)
8. To φεγγάρι εκείνο το βράδυ ήταν έτσι:



+1! Trivia: Η μητέρα μου ήταν η τελευταία γυναίκα που ξεγέννησε ο γυναικολόγος της. Μετά από την Γέννηση μου, πέθανε (ο γιατρός καλέ, όχι η mummy)!! Εκείνη λέει από καρκίνο αλλά εγώ πιστεύω επειδή είχε εκπληρώσει το χρέος του ως γιατρός!

4 comments:

Σοφία said...

Χαχαχα δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι ενήλικες που δεν γνωρίζουν τις Bangles :-p

Δες και το τελευταίο ποστ που ανέβασα, και εικότερα το δεύτερο τραγούδι...

Dr_MAD said...

30 Απριλίου? Αντε μωρέ και με κοψοχόλιασες ότι άργησα να σου ευχηθώ! Γκρρρ! Πάντως η συμπόρευση με το La Isla Bonita δε νομίζω να είναι τυχαία... Καλό μήνα κούκλα ;-)

Σοφία said...

Αυτός ο Susumu Tonegawa είναι φτυστός ο Hero Nakamura των Heroes ή μου φαίνεται;

alienlover said...

Σοφία, με έκανες να ψάξω στο youtube για να διαπιστώσω ιδίοις όμασι πόσο δίκιο έχεις! Μόλις σου έκανα και update για το συγκρότημα! Όσο για τον ήρωα, ιδέα δεν έχω μιας και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να δω Ήρωες!!

Τρελογιατρέ, και να αργούσες δεν θα γινόταν τίποτα ^^ Τι θες να πεις για το τραγούδι, ελπίζω τίποτα σπούκυ!!! Καλό μήνα και καλό Σου-Κου Τρελογιατρέ της καρδιάς μας!!