Sunday, September 30, 2007

Bits and bytes


  • Θέλω ένα έτοιμο bonsai ή να φτιάξω το δικό μου,asap
  • Θέλω να αλλαξω το template μου, αλλά δεν βρίσκω τίποτα αξιόλογο (any ideas?)
  • Ερωτεύτηκα αυτό το τραγούδι, once and forever
  • Το νέο cd του Μάλαμα είναι κα-τα-πλη-κτι-κό!
  • Όπως επίσης και η συλλογή Travelogue του Ξενοφώντα Ραράκου
  • Ζητείται ζωγράφος να μου ζωγραφίσει τον τεράστιο μονότονο τοίχο πάνω από το κρεβάτι μου
  • Θέλω να μάθω Γαλλικά τ ώ ρ α ...
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα ..

Friday, September 28, 2007

Πρωινή Προσευχή




Πιστεύω εις έναν φραπέ,
αφρώδη, παγοκράτορα,
ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής,
εις στομάχους πάντων ερριμένον.

Και εις ένα αφρόγαλα, λευκόν, πηχτόν,
του καφέ συνοδό, και λιπογενές
το δια τον καφέ ποιηθέντα προ πάντων
καπουτσίνο.
Milk εκ βοδώς, αφρόν αληθινόν,
εκ μιξερός ηλεκτρικού
χτυπηθέντα, ού γεννηθέντα,
ομοχρήσιμου του φραπέ
δι ου το μάτι ορθάνοιξε.

Τον δι' ημάς τους ανθρώπους
και δια την ημετέραν εργασίαν
φυτροθέντα εν καφεοδένδρων
και μαζευθέντα εξ άρρενος εργάτου
και αγοράσθη εξ εταιρείας
και εσυσκευάσθηκε.

Αγορασθέντα τε υπό ημών
εντός μικρής σακουλίτσας
ή κουτιού ή βαζακίου

Και ετοιμάσθη τας πρώτας ώρας
κατά τας πρωινάς.

Και εισέπεσε εντός ποτηριού
και ζαχαρώθηκε εκ κουταλιάς του γλυκού.

Και πάλιν άφρισε μετά δόξης
τσίτα κάνων κοιμητούς
ώστε χουζουρίου έλθη το τέλος.

Και εις το ρεύμα το πάγιον,
το χρήσιμον, το μιξεροκινόν,
το εκ της δεής επαραγόμενον
το συν ψυγείου και θηκών συνεργαζώμενο,
ωστε παρασκευαζώμενο,
παγακίων και υδάτων ψυχρών.

Εις μίαν, καφετερίαν, ομαδικήν και φιλικήν
φραπεδοποσίαν.

Ομολογώ εν τσίμπημα εις μπισκότου εκ του μπολ.

Προσδοκώ τασάκι καθαρόν.
Και να είναι η ζάχαρη λιωμένη.
Αμήν.

(τι βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο..)

Thursday, September 27, 2007

Νέες ανακαλύψεις της επιστήμης




Όπως όλοι γνωρίζετε,οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου και την εύρυθμη λειτουργία κάθε οργανισμού.Πέρα από τις γνωστές ορμόνες, όπως είναι η τεστοστερόνη, η οιστραδιόλη, η κορτιζόνη, η αδρεναλίνη κλπ, μια σειρά από ορμόνες ανακαλύφθηκαν οι οποίες εξηγούν όλες μας τις απορίες σε σχέση με την γυναικεία αλλά και αντρική συμπεριφορά.

Έχουμε και λέμε :

Αντρικές Ορμόνες

-Βοδινόλη
Τυπική αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται μονίμως και έχει ως αποτέλεσμα ο άντρας να τρώει σαν βόδι ανεξάρτητα αν βρίσκεται σπίτι του, σε ταβέρνα ή στο Vardis και με γυναικεία συντροφιά. Παρότι τα βόδια είναι χορτοφάγα, η βοδινόλη ανοίγει την όρεξη για κάθε είδους ψητά, για ψαρομεζέδες, για σάλτσες και λαδομπούκια. Δεν έχει επιπτώσεις στις πράσινες σαλάτες και στα ραδίκια.

- Μπεκρουλίνη (ή κουνουπιδόλη ή χωματόλη ή αυγουλίνη ή λιωματίνη ή κοκκαλίνη)
Ορμόνη που εκκρίνεται οποαδήποτε ώρα του 24ώρου, αρκεί να υπάρχει η σωστή παρέα. Δημιουργεί τάση προς το μπεκρούλιασμα και συνήθως ακολουθεί χρονικά την βοδινόλη. Συχνές επιπτώσεις είναι ο ύπνος με ρούχα, παπούτσια και ανοιχτά τα φώτα, σπάσιμο καθρέφτη με το κεφάλι κλπ. Αν συνδυαστεί με ατυχία, μπορεί να οδηγήσει σε ξύπνημα δίπλα σε γκόμενα-κουασιμόδο. Η ακατάσχετη έκκριση της μπεκρουλίνης οδηγεί τον άντρα σε σίγουρη καραγκιοζοποίηση.

- Ποδοσφαιρίνη
Πανίσχυρη αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται τα βράδια του Champions League, Mundial καθώς και τις Κυριακές. Συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι η απώλεια συνείδησης και η πλήρης αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνοδεύεται από εκφράσεις όπως "γκ.... οοόχι ρε π**στη", "που**να μπάλα", "πουλημένο κοράκι", "πάρτε το γκολάκι και μόκο", "γα*ώ τον άξονα της Γης" κ.ά. Στις γυναίκες προκαλεί αντίστοιχη αύξηση της μουρμουρόνης.

- Διπλανόλη
Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται σε όλους τους άντρες και πιο πολύ σε αυτούς με μόνιμη σχέση. Έχει ως αποτέλεσμα να γουστάρει περισσότερο κάποια άλλη γυναίκα από αυτή που έχει, όπως εκείνη στο διπλανό γραφείο, στο διπλανό διαμέρισμα, στην διπλανή ομπρέλα της παραλίας, στο διπλανό αμάξι στο δρόμο, την κολλητή της φίλης του ή την αδελφή της κλπ. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η δική του είναι αντικειμενικά πιο ωραία από τις άλλες. Δεν υπάρχει τρόπος καταστολής αυτής της ορμόνης.

- Μo*νοδουλίνη
Πρόκειται για ορμόνη που υπάρχει σε πολλούς άντρες και επιφέρει την πλήρη και άνευ όρων υποδούλωσή του σε κάποια γυναίκα. Η δράση της είναι ύπουλη γιατί ποτέ ο ασθενής δεν έχει επίγνωση της καταστάσεώς του - αντίθετα πιστεύει ότι η ελέγχει πλήρως τη γυναίκα. Τυπικές ενδείξεις είναι η απομάκρυνση από παλιούς φίλους, η αποχή από αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητες, καθώς και άλλες πιο περίπλοκες. Η ύπαρξη της μο*νοδουλίνης μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την βοήθεια τρίτων, κυρίως φίλων αλλά σπάνια αντιμετωπίζεται.

- Καληνυχτίνη
Πρόκειται για ειδική περίπτωση ορμόνης που συναντάται σε ορισμένους άντρες. Συνέπεια αυτής είναι ο άντρας να γυροφέρνει κάποια γυναίκα αλλά ποτέ να μην προχωράει παραπάνω. Αρκείται στο να τη συνοδεύει έξω και να την γυρνάει το βράδυ σπίτι, γι'αυτό και λέγεται "καληνύχτας". Κάποια στιγμή η καληνυχτίνη αντικαθίσταται από τη μουνοδουλίνη.

- Μπακουρόλη
Αλλη εξειδικευμένη ορμόνη. Χτυπά ορισμένους άντρες και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν "πεϊνιρλί" μόνο στα everest, στο filmnet και στο sirocco. Συνήθως οι ασθενείς αυτοί πάνε πολλοί μαζί, τουλάχιστον τρεις, και το καλό τους χέρι είναι πολύ πιο δυνατό από το άλλο. Το τέλος της μπακουρόλης έρχεται χάρη στη νυμφουλίνη.

- Φιγουρατζίνη
Πρόκειται για συνηθισμένη ορμόνη, η επίδραση της οποίας εχει ως αποτέλεσμα ο άντρας-θύμα να επιδεικνύει ό,τι νομίζει πως ζηλεύουν οι άλλοι σε αυτόν. Συγκεκριμένα: Αν πρόκειται για την ωραία( ; ) φίλη του: Πάει στο κλαμπ, γυρνάει το κεφάλι του σαν περισκόπιο και κοιτάζει να δει αν την κοιτάζουν. Τότε καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, κάνει high-five με τον "κολλητό" μπάρμαν με την αλογοουρά και παραγγέλνει.

Αν πρόκειται για αυτοκίνητο: Του βάζει φιμέ ζελατίνα στα τζάμια, μαύρα πίσω φώτα, ψεύτικη extra εξάτμιση, τιμόνι momo, δικτυωτά προσκέφαλα, stereo με subwoofer, πετσετάκι Dewars στο ταμπλό κλπ. Μετά παίρνει σβάρνα τις καφετέριες από το Μικρολίμανο μέχρι τη Νέα Ερυθραία παίζοντας με 120db σκυλοπόπ, κλαψομούνικα ζεϊμπέκικα και όλα τα σουξέ του Village 88.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε το παράδοξο ότι η φιγουρατζίνη ενισχύει και αποδυναμώνει συγχρόνως την θεωρία του Δαρβίνου. Την ενισχύει γιατί οι φιγουρατζήδες αποτελούν τον χαμένο εξελικτικό κρίκο ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο. Την αποδυναμώνει γιατί αποδεικνύει ότι διαδικασία της Φυσικής Επιλογής δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την Φύση από εντελώς άχρηστα και χωρίς λόγο ύπαρξης όντα, όπως οι φιγουρατζήδες.

Γυναικείες Ορμόνες

-Ρεμαλίνη
Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται στις γυναίκες με σταθερό δεσμό. Εκδηλώνεται με
την αποστροφή προς όλους τους φίλους του άντρα και ιδιαίτερα εκείνους
που δεν έχουν παραλύσει εγκεφαλικά από τον γάμο ή τον δεσμό και
εξακολουθούν να ζουν φυσιολογικά - να ξενυχτάνε, να πίνουν, να καπνίζουν, να γνωρίζουν άλλες γυναίκες κλπ.
Συνηθισμένες ατάκες είναι "πάλι με αυτά τα ρεμάλια θα βγεις;", "να παςνα μείνεις με τα ρεμάλια τους φίλους σου" και γενικά οποιαδήποτε φράση περιέχει τη λέξη "ρεμάλι" ή συνώνυμό της.

-Χοντοσεντερόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη χάρη στην οποία μια γυναίκα, που μπορεί να μην ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, εντοπίζει με κλειστά μάτια και χωρίς καμία προσπάθεια όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών μιλίων.

-Φερτηκάρταρεκαργιόλη
Ορμόνη που εκκρίνεται ιδιαίτερα κάθε Σάββατο πρωί και διεγείρει την γυναίκα κατά τρόπο ώστε να αποσπάσει την πιστωτική κάρτα του άντρα - η δική της έχει καταστραφεί από την χοντοσεντερόνη.

-Τηλεφωνίνη
Ορμόνη που δίνει στην γυναίκα την ικανότητα να μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται τροφή και νερό. Εκκρίνεται μονίμως, σε τεράστιες δε ποσότητες όταν η φερτηκάρταρεκαριόλη δεν έχει αποτέλεσμα.

-Νυφουλίνη
Πρόκειται για ορμόνη της οποίας η έκκριση αυξάνεται γεωμετρικά με τα χρόνια και η οποία δημιουργεί στην γυναίκα την ακατανίκητη ανάγκη να ντυθεί νυφούλα. Από τα 30 περίπου και μετά αποτελεί τον βασικό παράγοντα που προσδιορίζει τη γυναικεία συμπεριφορά. Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους άντρες, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στον αιφνίδιο γάμο. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί εκδρομές στη Λούτσα με Hyundai
Accent και παρέα με τα πεθερικά.

-Πονοκεφαλίνη
Πρόκειται για ορμόνη που εκκρίνεται κυρίως όταν η γυναίκα βρίσκεται σε ύπτια θέση (=ξαπλωμένη).
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η ορμόνη δεν προκαλεί πονοκέφαλο στην γυναίκα αλλά οίδημα (=πρήξιμο) στους όρχεις των ανδρών. Εξαιτίας της η γυναίκα επικαλείται δήθεν πονοκέφαλο για να αποφύγει άλλες δραστηριότητες.
Οι λόγοι για τους οποίους παράγεται αυτή η ορμόνη είναι πολλοί και όχι πλήρως κατανοητοί από την επιστήμη. Πιστεύεται ότι συσχετίζεται με τη νυφουλίνη στις μικρές και την φερτηκάρταρεκαργιόλη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πάντοτε όμως συνδυάζεται με την μουρμουρόνη. (βλ. παρακάτω)

-Μουρμουρόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη, εκκρίνεται από όλες τις γυναίκες και σε όλες τις ηλικίες. Διακρίνεται στην γενικομουρμουρόνη (η γυναίκα μουρμουρίζει γενικώς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας) και στη κρεβατομουρμουρόνη (εκκρίνεται πριν τον ύπνο και προκαλεί εκτεταμένη κρεβατομουρμούρα).
Σε συνδυασμό με την τηλεφωνίνη προκαλεί μουρμούρα από τηλεφώνου (γνωστή και ως τηλεγκρίνια).
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν βρεθεί τρόπος περιορισμού της μουρμουρόνης, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών θα αυξηθεί άμεσα κατά 15-20 χρόνια.

-Γλυστριδίνη ή φλυαρόνη
Ορμόνη που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της γυναίκας να ελέγξει την κίνηση των γνάθων και της γλώσσας της. Εκδηλώνεται με παρατεταμένη φλυαρία, συνδυάζεται ιδανικά με την τηλεφωνίνη και χειροτερεύει τα αποτελέσματα της μουρμουρόνης.
Διεθνής ομάδα ερευνητών απέδειξε με μαθηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει αντίδοτο.

-Βρωμιαρόνη
Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται όταν μια γυναίκα αντιληφθεί ότι κάποια άλλη γυναίκα, ανταγωνιστική προς αυτή -οποιαδήποτε δηλαδή- έχει κάποια επιτυχία σε οικονομικό, σεξουαλικό, εργασιακό ή οικογενειακό τομέα.
Εκδηλώνεται με χαρακτηρισμούς του τύπου "η βρωμιάρα η Χ" , "η σκρόφα η Ψ" ή από ερωτήσεις όπως "τι μου κάνεις χρυσή μου;" (=ψόφα μωρή) κλπ.

-Τεκνοποιόνη
Ορμόνη που συνήθως συμπίπτει χρονικά με τη νυφουλίνη. Δημιουργεί στην γυναίκα την ακατανόητη ανάγκη να κάνει παιδί και εκδηλώνεται με υστερικές αντιδράσεις στη θέα μωρών άλλων γυναικών. Σημειώνεται δε ότι όσο πιο σπασαρχίδικο είναι το μούλικο, τόσο πιο υστερικές είναι οι αντιδράσεις λατρείας προς αυτό.
Σε συνδυασμό με την τη νυφουλίνη και τη φλυαρόνη, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τον άντρα. Τα ποιοτικά προφυλακτικά είναι το ελάχιστο μέσο αντιμετώπισής της.

Monday, September 17, 2007

Οι δρόμοι ζωής επιστρέφουν!

Και τώρα? Σηκώστε τα μανίκια για ν’ αλλάξουμε μόνοι μας τον κόσμο!

Γράφει η Μάτζικα

Στην Ελλάδα του 2007, που έδωσε στο ρατσισμό την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία 10 έδρες, χρειάζομαι τρελλή προσπάθεια για να επιβιώσω. Χρειάζομαι να υλοποιήσω το όνειρό μου για μια καλύτερη κοινωνία. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, κυρήσσω σήμερα την έναρξη των εργασιών για τη διοργάνωση του μπαζάρ των «ΔΡΟΜΩΝ ΖΩΗΣ». (Για να μάθετε τι ακριβώς κάνουν οι Δρόμοι Ζωής, διαβάστε τα άρθρα που υπάρχουν εδώ και εδώ.)

Σας προσκαλώ, όλους όσους δεν διαχωρίζετε του ανθρώπους σε κλάσεις, τάξεις, φυλές, εθνικότητες, σεξουαλικότητες, ή ό,τι άλλο κατέβει σε κάθε διεστραμμένη κούτρα, να συστρατευτείτε μαζί μας. Να ζήσετε στην πράξη το πώς είναι να προσφέρεις κάτι που φτιάχνεις από χόμπυ και να μεταμορφώνεται σε θέρμανση του κέντρου επικοινωνίας, σε μπλοκ, μολύβια, βιβλία και εν πολλοίς δυνατότητα για ποιότητα ζωής για ένα παιδί που στην ελλάδα του 2007 δεν έχει κάν το δικαίωμα στο όνειρο.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε ? Διαβάστε την παρακάτω λίστα και δείτε τι από τα παρακάτω πράγματα μπορείτε να κάνετε. Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και βάλτε στον εαυτό σας μόνο μια δέσμευση : Να μπορείτε πραγματικά να προσφέρετε αυτό που θα υποσχεθείτε. Τα παιδιά μας πιστεύουν. Δεν πρέπει να τα απογοητεύουμε. Επικοινωνήστε μαζί μου για να δηλώσετε συμμετοχή στο πανηγύρι μας. Αυτό που μπορούμε να σας εγγυηθούμε είναι κατακλυσμό συναισθημάτων και γεμάτη τσέπη από αυτοεκτίμηση. Όσο να πεις μεγάλο δώρο για να το λάβεις 2 βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Όποιος θέλει είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος στην ετήσια συνάντηση εθελοντών που θα γίνει μεθαύριο, την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στο νέο κέντρο επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής, στην οδό Γαργηττίων 12 στο Γκάζι, πάρα πολύ κοντά στο σταθμό του Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ. Αν δεν σας δω εκεί θα σας δω σε μια από τις συγκεντρώσεις της ομάδας εθελοντών του μπαζάρ. Αλλιώς θα τα πούμε από κοντά στις 8 και 9 Δεκεμβρίου που θα γίνει το μπαζάρ μας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.


Ομάδα συγκέντρωσης υλικού :


Μήπως ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα ακόλουθα ?

Α) Τρόφιμα

Μαρμελάδες
Μέλι
Σπιτικές κονσέρβες
Τσάτνεϋ
Τουρσί
Αρωματικό ελαιόλαδο
Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Γλυκά παντός καιρού ταψιού, κουταλιού, ή ό,τι άλλο
Πίττες παραδοσιακές
Πίττες ποστ μοντερν
Τάρτες
Τυρί ή προϊόντα τυριού
Σπιτικά λικέρ
Τσίπουρο
Ρακή
Ξύδι
Καλής ποιότητας σπιτικό κρασί

Κάποια σπεσιαλιτέ που εμείς δεν σκεφτήκαμε να γράψουμε στη λίστα ?

Μήπως δεν ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα παραπάνω αλλά θα θέλατε να βοηθήσετε κάποιον εθελοντή που ξέρει? Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βοήθεια το Θοδωρή που μου καθάρισε τα φρούτα για την μοστάρντα πέρσυ και τα ψιλόκοψε με χάρη, ενώ με υποστήριζε ψυχολογικά για τα αλλεπάλληλα αποτυχημένα αρμυρά παντεσπάνια μου. Μήπως κάποιος θέλει να είναι στη θέση του φέτος για μένα ή για κάποιον άλλο εθελοντή?

Μήπως μπορείτε να αναλάβετε την έγχρωμη εκτύπωση των ετικεττών για τα παραπάνω προιόντα?


Β) Αντικείμενα για το σπίτι και ατομικής χρήσης

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Χειροτεχνίες κάθε είδους
Ραπτική
Πλεκτό
Βελονάκι
Ζωγραφική
Κεριά
Σαπούνια
Διακοσμητικά για το σπίτι
Αρωματικά εσωτερικού χώρου
Κοσμήματα
Κοκκαλάκια για τα μαλλιά
Φουλάρια
Τσάντες
Πήλινα αντικείμενα


Μήπως δεν ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα παραπάνω αλλά θα θέλατε να βοηθήσετε κάποιον εθελοντή που ξέρει?

Μια χειροτεχνία στην οποία δεν έχει πάει το μυαλό μας?


Γ) Μη χειροποίητα αντικείμενα και τρόφιμα

Μήπως εργάζεστε ή γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται σε κάποια εταιρεία που φτιάχνει κάτι από τα παραπάνω και θα μπορούσαμε να της ζητήσουμε να μας προσφέρει προϊόντα της για το μπαζάρ?

Για την προετοιμασία του μπαζάρ δεν συλλέγουμε χρήματα. Προτιμάμε να έρθετε να ψωνίσετε με τα χρήματά σας για να συμμετέχετε στη γιορτή μας. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος θέλει να χρηματοδοτήσει έστω και με ένα ευρώ την αγορά συσκευασιών, διακοσμητικών υλικών ή άλλων πραγμάτων που είναι απαραίτητα στο μπαζάρ, τον παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει μαζί μου.


Δ) Μεταχειρισμένα αντικείμενα

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε στους εθελοντές ότι χρειαζόμαστε μόνο πολύ καλής ποιότητας και κατάστασης μεταχειρισμένα αντικείμενα. Γι αυτό περιοριζόμαστε κυρίως σε βιβλία, δίσκους βινυλίου και ελάχιστα πολύ καλής ποιότητας αντικείμενα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ένα καλό κριτήριο για να διαλέξετε τα μεταχειρισμένα σας αντικείμενα είναι το εξής : Εσείς ο ίδιος θα το αγοράζατε αν το βλέπατε σε ένα μπαζάρ? Τα αντικείμενα που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μας δημιουργούν προβλήματα γιατί αυξάνουν την εργασία που πρέπει να γίνει πριν και μετά το μπαζάρ και ουσιαστικά μετατρέπουν την ομάδα εργασίας σε ομάδα ανακύκλωσης. Παρακαλούμε θερμά, επικοινωνήστε με τον αρμόδιο εθελοντή για να ζητήσετε πληροφορίες. (βλ. πιο κάτω)


Ομάδα υλοποίησης του μπαζάρ.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα γίνει το στήσιμο του μπαζάρ. Εκείνη την ημέρα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη από βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να μας παρέχουν το χρόνο τους για το στήσιμο, για την παραλαβή των προϊόντων για την τιμολόγηση. Αν κάποιος δεν εργάζεται πρωί, ή μπορεί να πάρει ρεπό ή άδεια και να δεσμευτεί γι αυτό, θα μας παρέχει ουσιαστικότατη βοήθεια.

Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει τις εβδομάδες πριν το μπαζάρ (απογευματινή ή πρωινή ώρα) ή την παραμονή Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το πρωί, προϊόντα από τα σπίτια των εθελοντών ή από εταιρείες χορηγούς, ή από το κέντρο επικοινωνίας στην Τεχνόπολη, μας είναι πολύτιμος.

Αν κάποιος μπορεί να κάνει θελήματα με το μηχανάκι του ή με το μετρό ή με τα πόδια, θα μας βοηθήσει πολύ. Χρειάζεται να αγοράσουμε υλικά συσκευασίας, υφάσματα, υλικά καθαριότητας, υλικά για το σερβίρισμα, υφάσματα και ένα σωρό άλλα πράγματα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Μήπως μπορείτε να το κάνετε εσείς για το μπαζάρ?

Ομάδα τιμολόγησης : Υποομάδα της ομάδας υλοποίησης, θα εργαστεί στο δύσκολο έργο του να κολλήσει χαρτάκια με τιμές σε κάθε ένα από τα, ελπίζουμε εκατοντάδες, πράγματα που θα πωληθούν. Και αυτή η δουλειά θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, μετά το μεσημέρι.


Ομάδα διαχείρισης χορηγών – δημοσίων σχέσεων - προβολής

Μήπως μπορείτε να αναλάβετε την επικοινωνία με τους χορηγούς που θα προσφέρουν πράγματα στο μπαζάρ ή με κάποιους προσκεκλημένους? Μπορείτε να στέλνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία από το σπίτι ή το γραφείο σας?

Μήπως πιάνουν τα χέρια σας και μπορείτε να βοηθήσετε στη διακόσμηση του μπαζάρ. Αυτή η εργασία έχει δύο στάδια. Το στάδιο κατασκευής των ταμπλώ προβολής των προιόντων και την διακόσμηση του μπαζάρ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Που θα μπορούσατε να βοηθήσετε?

Μήπως θέλετε να στηρίξετε το μπαζάρ μας ανεβάζοντας ποστάκια στο μπλογκ σας, φτιάχνοντας ένα μπανεράκι, ή γνωστοποιώντας τις ανάγκες του μπαζάρ στους γνωστούς και τους φίλους σας?

Για όλα τα παραπάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.


Ομάδα εργασίας στη διάρκεια του μπαζάρ

Το ωράριο εργασίας στο μπαζάρ χωρίζεται σε τέσσερις βάρδιες : πρωί και απόγευμα Σαββάτου και πρωί και απόγευμα Κυριακής. Μήπως θέλετε να διαθέσετε μερικές ώρες για να εργαστείτε στο μπαζάρ? Αρκεί να διαλέξετε μόνο μία βάρδια.

Παρακαλούμε να επιτρέψετε στην ομάδα του μπαζάρ να διαλέξει σε ποιον πόστο υπάρχει ανάγκη να εργαστείτε στη διάρκεια του μπαζάρ. Αν όμως είστε αισθητικός και μπορείτε να δουλέψετε στο πόστο του δωρεάν μακιγιάζ, παρακαλώ δηλώστε το. Σας έχουμε μεγάλη ανάγκη.


Ομάδα προσφοράς αγάπης και διασκέδασης.

Σ’ αυτήν την ομάδα συμμετέχει αυτοδίκαια κάθε εθελοντής του μπαζάρ. Θα περάσουμε και φέτος σούπερ. Σας το εγγυώμαι.


Για όλες τις παραπάνω ομάδες εκτός από την τελευταία, θα οριστεί ένας υπεύθυνος εθελοντής. Όσοι στείλετε η-μεηλ δηλώνοντας τη συμμετοχή σας σε κάποια ομάδα θα μάθετε μέχρι το τέλος του μήνα το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους αρμόδιου εθελοντή. Μ’ αυτόν θα επικοινωνείτε για κάθε τι που αφορά τη συμμετοχή σας.

Λοιπόν. Χτυπάω το καμπανάκι, κυρήσσω την έναρξη των εργασιών του μπαζάρ και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και την αγάπη σας. Μας περιμένει όπως και κάθε χρόνο πολύ δουλειά αλλά και πολλή, πάρα πολλή χαρά.



Sunday, September 16, 2007

Όχι, δεν διαβάζει τα λόγια από βιβλιάράκι

Είναι γέννημα της καλπάζουσας φαντασίας μου κι εγώ είμαι υπό την επίρρεια αλκοόλ και πρέζας και μπάφου.Ταυτόχρονα!!


Thursday, September 13, 2007

Απόσπασμα



(...) Μιλημένα τά σώματα καί οί βάρκες πού έκρουζαν γλυκά
Οί κιθάρες πού αναβόσβησαν κάτω από τα νερά
Τά "πίστεψέ με" και τα "μή"
Μιά στόν αέρα μιά στή μουσική (...)

Οδ.Ελύτης, Το Μονόγραμμα

Thursday, September 06, 2007