Wednesday, October 26, 2005

Monday, October 24, 2005

Ανεμοσκορπίσματα

Να πάτε να δείτε το Τransporter 2 . Έχει ένα Audi μέσα.....δραματική κατάσταση...Δεν ξέρω αν η ταινία ήταν καλή , το Αudi και ο οδηγός του πάντως είναι όλα τα λεφτά.
Να πάτε να δείτε τον Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας. Θεός ο Johnny Depp, Θεός!!
Να μην πάτε να δείτε το Dukes of hazzard.Μάπαααα

Και δεύτερο τρίποντο σήμερα. 2/3 έχω πετύχει μέχρι στιγμής,κατά λάθος !!Που να το 'θελα κι όλας!Γουαάου !Έρχεται και το τρίτο.

Δύσκολες οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.. να πάρει....

Thursday, October 20, 2005

"Γιατί υπάρχουν κι άτομα που γίνονται κομμάτια.."

Ακούγεται η φωνή της Τάνιας από τα ηχεία, αρκετά δυνατά σχετικά με την ώρα..Είναι θεά..

Το συζητάμε πολύ , τόσο που δεν ξέρω αν ωφελεί ή βλάπτει. Και μη με ενθαρρύνεις, ούτε να με απογοητεύεις, γιατί πολύ απλά δεν σε αφορά.Επιστημονικό επίπεδο πια, φτάνει!! Κι εκεί που φτάνουμε σπίτι , αναρρωτιέμαι αν έχει φτάσει η ειδοποίηση από το ταχυδρομείο για να πάω να παραλάβω την άδεια παραμονής.Ανοίγω το γραμματοκιβώτιο.2 πράγματα μέσα. Ωπ! Γράμμα!!Α και η ειδοποίηση!Διπλή χαρά!
Δεν το άνοιξα αμέσως, αυτές είναι προσωπικές στιγμές, τουλάχιστον για μένα.
Φαινόταν αρκετά μεγάλο , σαν να είχε μέσα κάτι. Μια έκπληξη ίσως;Ή κάτι που ήταν να παραλάβω και είχα ξεχάσει;
Η απορία έφυγε αμέσως, πριν φύγει όμως άφησε δάκρια.
Ήταν έκπληξη..κάτι πολύ απλό, που για τους περισσότερους ανθρώπους δεν σημαίνει τίποτα.
Να 'σαι καλά καρδιά μου, σ'ευχαριστώ τόσο...

Wednesday, October 19, 2005

Όνειρο ήτανε

Ονειρεύομαι το σπίτι να ήταν στρωμένο με μια τεράστια παχιά, μαλακιά κουβέρτα παντού και στο ταβάνι να υπήρχε ένας αόρατος,αθόρυβος απορροφητήρας σκόνης και πάντα να κυκλοφορούσα με κάλτσες και φόρμες και να είχε την τέλεια θερμοκρασία και να μην χρειαζόταν να πάω στο κρεβάτι να κοιμηθώ αλλά να μπορούσα οπουδήποτε να ξαπλώσω και να υπήρχαν παντού τεράστια μαξιλάρια και βαριές σκουρόχρωμες κουρτίνες. Και να μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες ολόκληρες , να χορτάσω τον ύπνο που μου λείπει...

Η καλή μέρα απ'το πρωί φαίνεται

Το ξυπνητήρι χτύπαγε για 10' πριν το κλείσω, μου φάνηκε πως κοιμήθηκα μόνο για μισή ώρα.
ΜΤΟ Ανατομίας σήμερα το πρωί,ξέραμε ότι θα μας εξέταζε μια κολοσυνάτη, ευγενική, θηλυκή ύπαρξη. (#$%^&&^%$#$%^&*). Αντί για αυτήν, μετά από λίγο αντικρύσαμε τον διευθυντή του τμήματος, και καθηγητή μας.
Είναι μερικές στιγμές που ακούς στερεοφωνικά ένα τραγούδι στα αυτιά σου.
Μια από αυτές ήταν και η στιγμή που τον είδα να μπαίει στην αίθουσα.
"Κι η ζωή, η ζωή εδώ τελειώνει,σβήνει το καντήλι μου".Πάγωσα..:ρ
Ευτυχώς ήρθε μόνο να ελέγξει αν οι καθηγητές μας ήταν στη θέση τους, έτοιμοι για τον αποκεφαλισμό.
Φτάνει η σειρά μου.Πρώτη ερώτηση:
-Πες μου τι περιέχει η axillary fossa
-axillary nerve bla bla no,wrong , it contains.. (oops!! λαθος!)
Παω να το διορθώσω και η φωνούλα της γλυκά μου λέει
-sorry, see you next week.

Τι ωραία....ευεξία.....

Tuesday, October 18, 2005

ο τίτλος με μάρανε..

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, στο μάθημα των Πρώτων Βοηθειών μου έρχεται μήνυμα. "Ιωάννα , θυμάσαι τον Μέλιο;Τράκαρε πριν από μια εβδομάδα...είναι σε κώμα"
Πέθανα. 17 χρονών....μόνο και μόνο γιατί δεν φόραγε το κράνος......

Δεν είμαι καλά.

Monday, October 17, 2005

Έχω ένάν κόμπο στο λαιμό και μια θηλειά που όλο στενεύει..

Είναι από τις μέρες που ξυπνάς άκεφη, με έναν κόμπο στο λαιμό κι ένα πολύ κακό προαίσθημα. Και που κατα τη διάρκειά της διαπιστώνεις πως το προαίσθημα βγαίνει αληθινό , και όλες οι κακές σου σκέψεις γίνονται πραγματικότητα.Και ντρέπεσαι τόσο πολύ.. και μετανιώνεις, έχεις τύψεις και σε μισείς και δεν θες να σε βλέπει κανείς. Να μην ξέρει ότι υπάρχεις , να μην μπορεί να σε ρωτήσει τίποτα , να μην μπορείς να του πεις τίποτα. Και ξέρεις ότι μέρες σαν κι αυτή θα ξανάρθουν και θα σε βρουν πάλι αδύναμη. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Μπορείς όμως να το κάνεις;

Friday, October 14, 2005

YEAH!!!!!!!!

Μετά από δύο βασανιστικούς μήνες, η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα. ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΝΑΙ ! ΝΑΙ !! ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!! 1 Μbit/sec . Νιώθω ευτυχής. Επιτέλους κατέβασμα απεριόριστο..... Υπάρχει Θεός....Υπάρχει......:-D:-D:-D

Friday, October 07, 2005

Η χαρά του παιδιού

Αρχικά να δώσω τον αφορισμό μου στον Ούγγρο κύριο ελεγκτή που με χρέωσε 2500 φορίνια (10 Ε) επειδή χώρισα το πακετάκι των 10 εισιτηρίων του τραμ και τα χρησιμοποιούσα ξεχωριστά. Να τονίσω πως το εισιτήριό μου ήταν ακυρωμένο , οπότε δεν έκανα κάτι παράνομο. Το μόνο μου σφάλμα ήταν ότι δεν κατάλαβα πως δεν πρέπει να το κάνω , αφού ναι μεν ήταν γραμμένο πάνω στο εξώφυλλο του πακέτου αλλά στα Ουγγρικά. Το επίπεδο επικοινωνίας μου στα Ουγγρικά βρίσκεται ακόμα σε προνηπιακό στάδιο,οπότε ΠΩΣ να το καταλάβω ;;Αγγλικά στο κιόσκι που τα πουλάνε ΔΕΝ μιλάνε.Ούτε Γερμανικά. Τα νύχια μου να μυρίσω;; Φίλη μου που μιλάει Ουγγρικά είπε πως δεν έπρεπε να πληρώσω το πρόστιμο γιατί το είχα ακυρώσει. Καλά ας μίλαγα τη γλώσσα και σου λεγα εγώ.. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να είχα πάρει εκείνα τα τέλεια κεράκια βανίλιας... :-( Δεν ταράσσομαι όμως. Κυρία.

Σήμερα είχαμε έξτρα πρακτικά Ανατομίας για όποιον ήθελε και φυσικά ήμουν εκεί. Πολύ το ευχαριστήθηκα για 2 κυρίως λόγους. 1) Είμασταν λίγα άτομα και μπορούσαμε άνετα να μελετήσουμε και 2) μαζί μας ήταν και τα γερμανικά γκρούπ στα οποία συμπεριλαμβάνεται και καλός μου φίλος οπότε είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε.
Πήρα και συγχαρητήρια από τον προφέσσορα γιατί έκανα κάτι πάρα πολύ καλά( δεν λέω λεπτομέρειες,είστε και ευαίσθητοι, μην μείνετε επί τόπου και το έχω τύψεις μετά) . Το μόνο αρνητικό στα πρακτίκα είναι το ότι η φορμόλη βρωμάει βρωμάει βρωμάει.Τα πρώτα 10' είναι κάπως ζόρικα, μέχρι να συνηθίσεις, μετά είναι οκ και μπορείς και δουλεύεις άνετα. Ούτε μάσκα δεν χρησιμοποιώ. Γιατί Ολα Μια Ιδέα Είναι( Ο βασιλιάς των λιονταριών rulezzz) .

Δευτέρα γράφουμε Βιολογία και έχω τρομοκρατηθεί λίγο, αλλά νομίζω πως την παλεύω. Ελπίζω να περάσω..

Ακολουθεί προβληματισμός.Όπως λέμε ακολουθεί πολιτική διαφήμιση, για να ξέρει το κοινό τι το περιμένει και να μπορεί να το αποφύγει.
Η Ανατομία είναι το πιο σημαντικό μάθημα του εξαμήνου και θέλει πολύ διάβασμα. Όμως αν διαβάζεις Ανατομία για να τα μάθεις όλα υπερτέλεια , θα κοπείς σε όλα τα υπόλοιπα .
Αν όμως θες να περάσεις όλα τα μαθήματα, μηδενός εξαιρουμένου (ναι και Biophysics and Statistics) , δεν θα ξέρεις τέλεια Ανατομία . Αν όμως δεν την ξέρεις τέλεια, τι σόι γιατρός θα γίνεις;;; Και εδώ είναι που κολλάω. Η μέρα έχει μόνο 24 ώρες , εκ των οποίων παραπάνω από το 1/2 αναλώνεται σε διαδρομές και μαθήματα, και όταν γυρίζεις στη βάση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να διαβάσεις ουσιαστικά και σε βάθος. Άρα μένει το Σ/Κ.Οπότε τι κάνεις; Πέιτε μας τη γνώμη σας και κερδίστε έναν περικοκλαδοκόφτη, ένα έξυπνο και συνάμα εύχρηστο προΪόν,προσφορά της Α.Μ.Α.Ν. Τελεσόπινγκ( όσοι έβλεπαν Α.Μ.Α.Ν. θα θυμούνται τα ιστορικά προϊόντα τους:D).

Ώρα για διάβασμα. Ασπάζομαι τα μαγουλάκια σας και σας χαιρετώ.

Thursday, October 06, 2005

Με τις υγείες μας!

Τα μαζεμένα διαγωνίσματα (Βιολογία,Χημεία,Ανατομία γραπτά και προφορικά-φυσικά) έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Με τις υγείες μας!
Κυριακή βράδυ μου 'ρθε η όρεξη να πάω βόλτα στο ποτάμι. Ε τι να κάνω, είχα διαβάσει σαν καλό κορίτσι, καλό ρομαντικό καιρό είχε, τη δέχτηκα την πρόσκληση!Τι το ΄θελα;Πάω να κατεβώ τα σκαλοπάτια να πάω στην όχθη και εκεί στο τελευταίο σκαλί κραααακ ο αστράγαλος(αααααααααααααααααααααααααααααααααα, από μέσα μου βέβαια- κοιμάται ο κόσμος!) , ο δεξής βέβαια. Πώς αλλιώς θα κάνουμε χειρότερα τα ήδη ταλαιπωρημένα, από το σπάσιμο κόκκαλα; Αλοίμονο! Πήγαμε στην κλινική για να το δει κανένας γιατρός, ναι πως το θες;Δεν διανυκτερεύουμε απόψε.Να πάρει ευχή, να πάρει! Τουλάχιστον ο ρεσεψιονίστας μίλαγε Γερμανικά. Κάαατι είναι κι αυτό.Γελάσαμε πάντως. Την άλλη μέρα το πρωί πήγα για ακτινογραφία(είχε πριστεί πολύ και ήταν μωβ), ευτυχώς βρήκαμε τον καθηγητή που μας κάνει πρώτες βοήθειες και με βοήθησε αυτός. Πάλι καλά. Έτσι, αποφεύγω να περπατάω πολύ , ακόμα πονάει βλέπεις.
Μετά τα διαγωνίσματα θα καλέσω τα παιδία σπίτι μου για μαμ, είναι η σειρά μου.Ήδη πολλοί από τους φίλους μου έχουν κανει μαμ-νάιτ σπίτια τους.Θα φτιάξω ελληνικές λιχουδιες και ότι άλλο μου κατέβει στο κεφάλι.Πλάκα θα 'χει.
Ξεκίνησα γιόγκα. Καλά, άλλη αίσθηση. It feels sooooooooo good , που λέει και η Sonique. Νιώθεις ανανεωμένη ρε παιδί μου. Αυτά είναι.
Εχθές πήγαμε στο σπίτι ενός παιδιού που είχε φτιάξει λαν και παίζαμε Quake 3 (νομίζω:-ρ) .Ήταν αυτός που έλεγε " α είσαι κορίτσι και είσαι στους προχωρημένους κλπ κλπ". Τελικά , καλό παιδάκι είναι, τον είχα παρεξηγήσει.(Έλενα δεν χρειάζεται να του πω αυτά που έλεγες, έστρωσε από μόνος του :-)) Βέβαια, πάλι είχαμε σχόλια του τύπου "ωωω έχει Alienwaaaaare" από τους υπόλοιπους, αλλά εντάξει, τα θεωρώ καλοπροαίρετα και γελάω. Όπως βλέπετε, καλά περνάμε, παράπονο εν έχω.

Σήμερα και αύριο εδώ έχουν αργία, να 'ναι καλά οι άνθρωποι!Έτσι ευχαριστήθηκα έναν 12ωρο ύπνο. Αυτά είναι..
27 γυρίζω στη μαμά πατρίδα και πολύ χαίρομαι. Θέλω να πάω στο Μοναστηράκι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου χει κάτσει εδώ και μέρες. Και θέλω και παρέα. Ποιος καλός άνθρωπος ενδιαφέρεται;;