Monday, June 29, 2009

It...was a very good year!

To λέμε για να το πιστέψουμε ..



το τραγούδι εδώ, μια ευγενική χορηγεία από τον αγαπητό φίλο Reynaldo!!

Μπήκα στη δισκογραφία!

Απολαύστε με!

Sunday, June 28, 2009

Ασυμβατότητες

Για όσους νιώθουν Hard to Handle, η πιο μελίρρυτη φωνή της Soul τραγουδά:



[Ο Οtis Redding πέθανε σε ηλικία 26 ετών σε αεροπορικό δυστύχημα στο Wisconsin, 10 Δεκεμβρίου το 1967. Ηis death, a mighty bitter loss for music. ]

Friday, June 26, 2009

Μου 'κλασες τα @@ κύριε Μοίραρχε!

Πέθανε ο Michael Jackson! Το άκουσες στο ράδιο, στην τηλεόραση, το είδες στο νετ, στα μπλογκς, στις ειδήσεις, βούηξε το συμπαν για τον θάνατό του, θρήνος και οιμωγή!! Αφιερώματα για το άτομό του, μίνι βιογραφίες, φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια, του διαόλου τα κέρατα εμφανίστηκαν από το πουθενά για το είδωλο που τάραξε συθέμελα τον πλανήτη.

Όσοι μεγάλωσαν με τα τραγούδια του, καταλαβαίνω ότι ένιωσαν πως πέθανε κάποιος σημαντικός γι'αυτούς καλλιτέχνης, όλη αυτή η mainstream θλίψη όμως ακούγεται λίγο υπερβολική και λίγο περισσότερο ψεύτικη. Δεν μπορεί μέχρι προχθές να αγνοούσε την ύπαρξή του όλος ο κόσμος και να τον θεωρούσε ξεγραμμένο/πειραγμένο/παιδόφιλο/ψυχασθενή και ολόξαφνα να θυμηθήκατε το αστέρι Michael Jackson/ το pop idol/ το βασιλιά της μουσικής/ την ιδιοφυϊα και να σας έπιασε μια μαύρη θλίψη που πέθανε. Αυτά τα δύο κάπου δεν συμβαδίζουν.

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που μνημονεύσατε κάποιο τραγούδι του, και βάλατε να το ακούσετε; Μήπως από τότε που είσασταν έφηβοι;
Φτάνει με την ανελέητη παπαρολογία, χορτάσαμε !!!

Thursday, June 25, 2009

Μια ιστορία, μια συναυλία, μια φωτογραφία

Tω καιρώ εκείνω, ετών 15, ακούγοντας ραδιόφωνο ένα γλυκό απόγευμα του Σεπτέμβρη άκουσα πως 10 μήνες μετά, τον ερχόμενο Ιούλιο θα ερχόταν ο Eros Ramazzotti στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ, πριν του βάλει ο Καλατράβα(ς) την στέγη. Ενώ ποτέ δεν μου άρεσε ο Εros ιδιαιτ-έρως σαν να χάρηκα λιγάκι, και έσπευσα να μάθω Ιταλικά για να καταλαβαίνω τα τραγούδια του.
[Εκείνη τη χρονιά απορώ πως προλάβαινα να κάνω 3 γλώσσες στο φροντιστήριο, να έχω τέλειους βαθμούς σε όλα και να έχω και χρόνο για να αραάαζω, να πηγαίνω αδιαλείπτως σε χειμερινά και θερινά lives, θέατρο, σινεμά και τα τοιάυτα. Μάλλον θα είχα καλό time management, και αν είναι έτσι τώρα τι έγινε και δεν προλαβαίνω ούτε τα βασικά να κάνω; Ναι, για τον Eros έλεγα.]

Η καθηγήτρια που μου έκανε Ιταλικά ήταν μεγάλη θαυμάστρια του κυρ-Έρωτα, και αποφασίσαμε πως θα πηγαίναμε μαζί να τον δούμε όταν με το καλό ερχόταν. Μέσα σε μερικούς μήνες (γιατί μόλις πλησίαζαν οι εξετάσεις κλάταρα και τα παράτησα) έμαθα όλα του τα τραγούδια απ'έξω και τι σημαίνουν βεβαίως-βεβαίως, και ενώ μου άρεσαν ανεξαιρέτως όλα, 1 κάθε φορά που το άκουγα ανατρίχιαζα σύγκορμη (sic), παρά τα σχεδόν 10 του λεπτά. Το τραγούδι εξηγεί τι είναι η μουσική και ποια η επίδρασή του στους ανθρώπους, ο λόγος φυσικά για το Musica è.



Και οι στίχοι, για να καταλαβαινόμαστε. (Δεν τους μεταφράζω στα ελληνικά, γιατί υποθέτω πως όλοι μιλάτε αγγλικά, ναι; Ναι! )


music is
to look further and
to get lost in yourself
the light that revives
and that gathers the reflections
high azure plain open up
higher my thoughts range over
and I notice that everything
around me is music

music is
the regular dance
of all your breaths on me
the party of your eyes
you almost smile at me
you and the sound of your lips
you, always more
the harmony attained together
I'll listen to you because
you are music for me

I still hear the voices of
the street where I was born
my mother who called me
so many times but the scream
of liberty was louder
and under the sun that
lights the courtyards
I see the children's dusty runs
that by playing don't make it stop
I still hear singing in dialect
the lullabies of rain on the roof
for me this everything
this sweet appreciation
is music to remember
it's inside me...
it's part of me...
it runs with me...
it's music

music is
your friend who talks to you
when you feel lonely
you can always find a hand
it's music...
to conserve
to save together with you

listen
the more we are, the more a choir
in universal language advances
it says they also made a hole
in the skin of the sky
you can hear it
it's the howl of the stars

mentality might change
in people's heads
that listen but don't hear
before the silence
falls down on everthing
the big silence
after exploded air
because one cannot immagine
a world without music
because every single heart,
even the smallest one,
is a beating of life
and love that is
music


Στη συναυλία, που διήρκησε 3,5 ώρες, έγινε *ο χαμός* όπως ήταν αναμενόμενο, και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας το τραγούδι αυτό και το έταιρο κόλλημα Un altra te για το τέλος. Από αυτήν έφυγα κιόλας με τα χέρια γεμάτα.
Ένα κασκολάκι με το όνομά του, μισό καπέλο (το γείσο μόνο δυστυχώς, το άλλο μου το τραβήξαν και το έσκισαν κάτι λυσσάρες που έπεσαν επάνω μου μόλις το έπιασα :( ) τα οποία πετούσε στο κοινό και μια τεράααστια αφίσα-κειμήλιο την οποία αγόρασα απ'έξω απ'το στάδιο και μέχρι σήμερα κοσμεί τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι μου στην Ελλάδα.



Υ.Γ.: Καιιιι μια φωτογραφία από το δωμάτιο μου για να δείτε και την αφίσα. Στην πάνω δεξιά γωνία κολλημένο και το εισιτήριο, το οποίο αν προσέξετε είναι ελάχιστα σκισμένο, γιατί από τότε που ήμουν μικρή είχα ένα πάρα πολύ κακό και αυστηρό βλέμμα που δεν άφήνε περιθώρια, και αυτό ο κυριούλης που έκοβε τα εισιτήρια το πρόσεξε και ..πρόσεξε να μην το παρασκίσει.
Τα καδράκια δεξιά του Έρωτα είναι το εξώφυλλο του δίσκου του Αλκίνοου Ιωαννίδη - Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή (επάνω) και μια μίνι καρδαρισμένη αφίσα για τις καλοκαιρινές συναυλίες του ιδίου - από το μακρινό 2004. (κάτω)
Σε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο υπάρχουν κι άλλες αφίσες του Αλκινοάκου φυσικά, μια εκ των οποίων και υπογεγραμμένη από τον τρισμέγιστο Μίλτο Παπαστάμου! (τόσο καιρό έχω να μιλήσω για τον Ιωαννίδη, για σιλάνς, γιατί σε βλέπω που πας να παραπονεθείς!)

Υ.Γ.2: Τη συναυλία θυμήθηκα όταν σε πρόσφατο σουαρέ η παρέα ξεκίνησε να μιλάει για γαλλική και ιταλική μουσική, και ως εκ τούτου, το ποστ αφιερώνεται στο γειτονικό πλάσμα, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αντοχές που μέχρι και σήμερα έχει επιδείξει, λαμβάνοντας υπ'όψην το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να είναι στο σπίτι μου για να ακούει τη μουσική που βάζω, γιατί γι'αυτό φροντίζουμε εγώ και οι κατασκευαστές του βιονικού χταποδιού! Χα!

Y.Γ.3: Την τρέλα για τον Έρος την έχω ξεπεράσει προ πολλού, η αφίσα όμως εξακολουθεί να στολίζει τον τοίχο μου, ως έλάχιστο φόρο τιμής μιας πάρα μα πάρα πολύ ωραίας και ως επί το πλείστον αθώας εποχής.

Sunday, June 21, 2009

Transforming a lukewarm song to a true masterpiece. How to!

τι μπορεί να πετύχει κανείς στο youtube..



Οι Ουκρανοί Los Colorados διασκευάζουν το παντελώς αδιάφορο τραγούδι της Katy Perry και το κάνούν ένα αληθινό polka αριστούργημα! Well done people!!

Friday, June 19, 2009

Feel like going home

Kακή χρονιά, το μόνο που θέλω είναι να πάω σπίτι μου, and that's it.

Thursday, June 18, 2009

bits'n'bites


  • Οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν μπορείτε να εκτιμήσετε *πραγματικά* την αξία ενός γιαουρτιού Τοτάλ με μέλι, της φέτας, του ελληνικού καφέ, του σουβλακίου και της Αμίτας Motion όπως επίσης και μερικών άλλων διαδεδομένων τροφίμων εκεί κάτω.
  • Για να είναι στα 22 σου, η πρώτη σου παρατήρηση σχετική με το φαγητό είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι έχει πάει *πολύ* λάθος με τη ζωή σου.
  • Όταν δε, έχεις μπροστά σου ένα χαρτάκι ποστ-ιτ , αρχίζεις να γράφεις κάτι γενικό όπως "so.." και η φράση συνεχίζεται ασυναίσθητα "...f*ck you ANYWAY!" τότε σιγουρεύεσαι πως στ'αλήθεια κάτι έχει πάει πολύ λάθος με τη ζωή σου.
  • 'Οταν μια καλοπροαίρετη συναυλιακή ενημέρωση από συμπλόγκερ σε ρίχνει σε μια ημικατατονία γιατί συνειδητοποιείς μέχρι στιγμής τι έχεις χάσει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ήρθε η ώρα να παρατήσεις ό,τι έκανες και να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο για τα πάτρια. Μετά βέβαια σκέφτεσαι ότι άμα σε δούν στην Ελλάδα γνωρίζοντας πως έχεις ανειλλημένες υποχρεώσεις, θα σε στείλουν πίσω με το ίδιο αεροπλάνο, και τότε απλά κατσουφιάζεις κι άλλο και κάθεσαι στ'αυγά σου.
  • Όταν βλέπεις βιβλία και δεν θέλεις για κανένα λόγο να τα ανοίξεις, πόσο μάλλον να μάθεις αυτά που γράφουν, τότε μάλλον έχεις κουραστεί πολύ και χρειάζεσαι διακοπές.
  • Σε αυτήν την περίπτωση, ένα εισιτήριο στο μέιλ θα ήταν much much appreciated, αλλά γυρνάμε πίσω στην πρό-προηγούμενη βουλίτσα και ως εκ τούτου, καταλήγουμε σε ένα φαύλο κύκλο.
(και έχεις δρόόόόόόμο ακόμααα.. )

Διλήμματα, απορίες και δημοψηφίσματα!



Vs






Σκέφτομαι εδώ και μερικές μέρες να μετακομίσω στο wordpress.
Ακούω για πιο πολλά templates, πιο λειτουργική σχεδίαση, πιο εύκολη χρήση.
Νομίζω πως θέλω πια να αλλάξω την διεύθυνση-σιδηρόδρομο (δεν ήξερα τότε, ήμουν μικρή), να κυκλοφορώ πια και με ένα όνομα, μιας και με έχετε γνωρίσει και ως Whitefire και ως Radiolover, Alienlover ή απλά το άλιεν αλλά και με το κανονικό και κατά κόσμον μου όνομα Jo.

(Poll1: Να σας πω την ιστορία πίσω από το καθένα, ναι ή ου;
Poll2:
Μήπως να το κλείσω αυτό εδώ και να αρχίσω από την αρχή;
Vote Now!)

[Tώρα βέβαια που το βλέπω και γραμμένο, αυτές οι πολλαπλές ταυτότητες κρύβουν μια πολυσχιδή προσωπικότητα ή μήπως μια γενικότερη έλλειψη ταυτότητας;
Μήπως δεν λαμβάνω αρκετή αγάπη από τους γύρω μου και έχει δημιουργηθεί ένα εσωτερικό πελώώώώώώριο κενό;
Μήπως νιώθω ανέστια;
Χμμ..Τροφή για σκέψη. Σκεψ Σκεψ Εντατίκ που λέει και ο Μπεεες.]

Αλλά έχω και απορίες όπως για παράδειγμα το ιστορικό και τα σχόλια σας πως θα τα μεταφέρω από την άλλη, από τη στιγμή που είμαι στουρνάρ' κομπιουτερικώς;
Παρακαλείστε όσοι έχετε χρησιμοποιήσει και τους 2 servers και/ή μπορείτε να με ξεμπουρδέψετε σχετικά με τη χρήση και τη λειτουργικότητα, τη βολή του μπλόγκερ εν πάσει περιπτώσει, να με ενημερώσετε.
Οποιαδήποτε άποψη θα είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη!


Ντάααααααααανκ ουουουουουου!!!

Saturday, June 13, 2009

Μείγμα

Περίεργη βραδιά η αποψινή.. μετά από μια πολύ ωραία βόλτα - από τις σπάνιες των τελευταίων ημερών - ήρθε αυτό το αξεπέραστο κομμάτι και μου θύμισε μικρά γλυκόπικρα περιστατικά του παρελθόντoς, μια επιθυμία που ορθώς δεν έγινε πράξη για ένα ταξίδι, μια συζήτηση και πολλά άλλα μικρά αλλά τεχνηέντως κρυμμένα βαθειά στη μνήμη "πραγματάκια".






Υ.Γ.: Το ραδιοφωνικό ποστ που έγινε εχθές βράδυ, σήμερα το πρωί και με τη τσίμπλα εις μάτι κατά λάθος διαγράφηκε, και λόγω μεγέθους και έλλειψης χρόνου δεν δύναμαι να το ξαναγράψω. Ζητώ συγγνώμη από Ηφαιστίωνα και *Γης που τα σχόλια τους από το αντίστοιχο ποστ παρασύρθηκαν από την πρωινή μαστούρα.

Υ.Γ2: Καλή Κυριακή!

Tuesday, June 09, 2009

Δαχτυλάκια σταυρωμένα και μια θετική σκέψη

Αυτόν τον καιρό σας ζητάω συνέχεια χάρες. Ακόμα μία είναι στη σειρά αλλά είναι διαφορετική από κάθε άλλη μέχρι στιγμής.

Είναι ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη να στείλετε σήμερα και αύριο πολύ πολύ θετικά vibes για 3 άτομα που βρίσκονται εδώ στην κεντρική Ευρώπη και μάχονται κάτω από χιλιάδες χαρτιά, τετράδια, βιβλία, ντοσιέ, στυλό, και πολλούς τόνους άγχους.
Είναι μια πάαααρα πολύ μεγάλη μέρα αύριο και χρειαζόμαστε όλα τα θετικόνια και τα αγαπόνια που μπορείτε να μας στείλετε. Μια καλή σκέψη, μια προσευχούλα το βράδυ που θα κοιμηθείτε, σε όποιον Θεό πιστεύετε, θα είναι στ'αλήθεια much much appreciated.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων από καρδιάς.

love,
jo + the crew

Thursday, June 04, 2009

A debate//Η αντικατάσταση

'Οσο πιο πολύ ψάχνεις κάτι, τόσο απομακρύνεται από την παλάμη σου, έρωτας, επιτυχία, ευτυχία, ό,τι γυρεύει ο καθένας, όλα αρνούνται να σε κοιτάξουν μέχρι να υψώσεις έναν τοίχο μπροστά και γύρω σου και να κλειστείς ξανά στο προσωπικό σου σύμπαν.
Τα στενά όλα κλεισμένα, και μια αδιαφορία, γιατί το θαύμα όσο και αν σε περιμένει στην επόμενη γωνία, κρύβεται μόλις στρείψεις.
Στο αποτέλεσμα αυτός που πάντα κερδίζει είναι ο Μέρφυ και όχι ο Κοέλο.





Και δεν μου καίγεται καρφί
, γενικότερα...








"If it's too loud, you are too old"
- Υποπτεύομαι πως γι'αυτό θα παραμείνω στο προσωπικό μου σύμπαν, τουλάχιστον εδώ έχει ησυχία..

Το μαστιγώνεις το δελφίνι;


Εχθές εκεί που αμέριμνη διάβαζα, φιλική, ευάερη κι ευήλια ύπαρξη μου έστειλε μια φωτογραφία με 64 ατάκες με τις οποίες αντικαθιστάς την ερώτηση "κάνεις σεξ; " από έρευνα του Mad (όχι του δικού μας, του καναλιού). Αλλά επειδή δεν μου ήταν αρκετές μάζεψα και διάφορες άλλες, για να έχουμε μια πλήρη άποψη του θέματος. Πάμε λοιπόν:

Το μαστιγώνεις το δελφίνι;

Τον φυσάς τον κουραμπιέ;

Τα λες τα κάλαντα;

Το φτύνεις το κουκούτσι;

Τα κουνάς τα ζάρια;

Τη γυρίζεις τη μπετονιέρα;

Το αλευρώνεις το άρβυλο;

Την τσοκανάς την πάπια;

Τον παλουκώνεις το δράκουλα;

Τη φυσάς τη σούπα;

Τα βάζεις τα βέλη στη φαρέτρα;

Τη στύβεις την αντζούγια;

Το γυαλίζεις το πόμολο;

Τον μπουγελώνεις τον παπαγάλο;

Τον πας καλά το σκαραβαίο;

Το παστώνεις το καταϊφι;

Τη μαρκαλίζεις την κατσίκα;

Το ντραλονάρεις τον καναπέ;

Τη ζευγαρώνεις την κάλτσα;

Πατώνεις;

Τα βερνικώνεις τα φασόλια;

Τη ζουπάς την κέτσαπ;

Το ρουφάς το μύδι;

Το τεντώνεις το σεντόνι;

Το ξεπλένεις το μαρούλι;

Το πας σούζα το τρίκυκλο;

Το σηκώνεις το χειρόφρενο;

Τις βλέπεις τις ειδήσεις των οκτώ;

Την κομποζάρεις την πολυθρόνα;

Το χορεύεις το λάτιν;

Το ξεβγάζεις το πινέλο;

Το μασουλάς το τουλουμπάκι;

Το δένεις το μπουρνούζι;

Το ξυρίζεις το ακτινίδιο;

Τον ξηλώνεις τον καβάλο;

Το φοράς το περουκίνι;

Τη γαργαλάς την μπάμια;

Τον ξεπατώνεις τον αργαλειό;

Το πνίγεις το κουνέλι;

Το τσουλάς το διφραγκάκι;

Την τζαγκουρνάς την πεύκα;

Την πας βόλτα τη στράντζα;

Απλώνεις ρούχα την Παρασκευή;

Την καρφώνεις την τσιμούχα;

Φτύνει ο μπούλης;

Το βάζεις το καλαμάκι στο φραπέ;

Την ξελεπιάζεις τη ζαργάνα;

Το ξύνεις το μολύβι;

Το τυλίγεις το καλώδιο;

Το λαδώνεις το σασμάν;

Τον φεσώνεις τον περιπτερά;

Τραβάς τα βυζιά της πεταλούδας;

Τις γυρίζεις τις μπριζόλες;

Τον πνίγεις τον ιππόκαμπο;

Τη μαδά την παπαρούνα;

Ξυρίζεις τη μασχάλη;

Τον βουτάς τον κολιό στο ξίδι;

Τη ματσακονιάζεις τη βάρκα;

Την καις τη βάτα;

Το δαγκώνεις το μαξιλάρι;

Τον βαφτίζεις τον Αλβανό;

Τον γυαλίζεις τον αστακό;

Την καβουρδίζεις την καραμέλα;

Το σηκώνεις το χειρόφρενο;

Το πνίγεις το κουνέλι;

Την τζαγκουρνάς την πεύκα;

Την πας βόλτα τη στράντζα;

Την καρφώνεις την τσιμούχα;

Την ξελεπιάζεις τη ζαργάνα;

Το λαδώνεις το σασμάν;

Την τυλίγεις την τορτίγια; (η δική μας συμμετοχή στη λίστα)

Τις γυρίζεις τις μπριζόλες;

Την κρατάς την τιάρα;

Tο τρίβεις το πιπέρι;

Tο λαλας το κλαρινάκι;

Tον βάζεις τον σύρτη στο πορτάκι;

Το σιροπιάζεις το γαλακτομπούρεκο;

Την τρίζεις την όπισθεν;

Το πνίγεις το κουνέλι;

Το σηκώνεις το σακάκι;

Το βάζεις το ταψί στο φούρνο;

Την ξεφλουδίζεις τη μπανάνα;

Την κουνάς την αχλαδιά;

Σου αρέσουν τα ξινά;

Το διπλώνεις το σεντόνι;

Τη βάζεις την κάλτσα στο συρτάρι;

Το τρίβεις το πιπέρι;

Το λαδώνεις το τηγάνι;

Το κουρδίζεις το ρολόι;

Τον αχνίζεις τον κουραμπιέ;

Το στύβεις το λεμόνι;

Το κρύβεις το σαλάμι;

Την καθαρίζεις την οδοντόβουρτσα;

Τον κάνεις τον σημαιοφόρο;

Τον βοσκάς τον κένταυρο;

Τις παίζεις τις χορδές;

Την παριστάνεις τη σκούπα;

Τον πας τον απορροφητήρα;

Το κρατάς το δόρυ;

Τη ρυθμίζεις την ένταση;

Την παριστάνεις την μπασκέτα;

Τον βάζεις τον φορτιστή στην πρίζα;

Το εξαερώνεις το καλοριφέρ;

Το πλάθεις το σουτζουκάκι;

Το αρμέγεις το φίδι;

Το κουνάς το Μilko;

Το φυσάς το καλάμι;

Την καίς τη βάτα;

Το πεταλώνεις το μυρμήγκι;

Το χαϊδεύεις το τριζόνι;

Την αδειάζεις την μπομπονιέρα;

Την καρφώνεις την μπαγλαντόπηχα;

Το γυαλίζεις το σκαρπίνι;

Το ψήνεις το μπιφτέκι κι από τις 2 μεριές;

Τα λες τα κάλαντα;

Τα κουνάς τα ζάρια;

Το ανάβεις το γκαζάκι;

Το ποτίζεις το μποστάνι;

Το σηκώνεις το χειρόφρενο;

Το ξύνεις το μολύβι;

Το τυλίγεις το καλώδιο;

Το λαδώνεις το σασμάν;

Το αλατίζεις το γιαούρτι;

Το μακιγιάρεις το μπαρμπουνάκι;

Τη σουρώνεις την κουρτίνα;

Την πλένεις την εξωλέμβιο;

Το ζωγραφίζεις τον πίνακα;

Τη γυρνάς τη μπετονιέρα;

Τη μαδάς τη μαργαρίτα;

Τη σουρώνεις την ψαρόσουπα;

Τη χαλαρώνεις τη βαλβίδα;

Την ανοίγεις την πίσω πόρτα;

Την κουνάς την αχλαδιά;

Τη χτυπάς την καμπάνα;

Την κρατάς την τιάρα;

Την κυνηγάς την πέρδικα;

Την τινάζεις την βερικοκιά;

Τις μαζεύεις τις ελιές;

Το γρασάρεις το ρουλεμάν;

Το γυαλίζεις το φυνιστρίνι;

Το δαγκώνεις το αντίδωρο;

Το ευλογάς το γένι;

Το ζυμώνεις το μπιφτέκι;

Το καβουρδίζεις το φυστίκι;

Το κανελώνεις το ριζόγαλο;

Το καταπίνεις το κουκούτσι;

Το κρεμώνεις το γαλακτομπούρεκο;

Το μαζεύεις το λάστιχο;

Το μελώνεις το παστέλι;

Το πας το γράμμα;

Το πιπιλίζεις το καλαμάκι;

Το στρώνεις το σεντόνι;

Το σφίγγεις το μπουλόνι;

Το σφουγγαρίζεις το κατάστρωμα;

Το φυσάς το αχνιστό;

Το ψέλνεις το ευαγγέλιο;

Τον απλώνεις τον τραχανά;

Τον στρίβεις τον ντολμά;

Τον τσουρουφλίζεις τον αστακό;

Τον φτύνεις τον ταραμά;

Το τινάζεις το χαλί;

Το τραβάς το καζανάκι;

Το παρκάρεις το μηχανάκι;

Την τυπώνεις τη σελίδα;

Το πατάς το γκαζι;

Το βγάζεις το καπέλο;

Το σκουπίζεις το μπαλκόνι;

Τον αδειάζεις το σκουπιδοτενεκέ;

Το λερώνεις το πουκάμισο;

Το σφίγγεις το καπάκι;

Το δίνεις το πουρμπουάρ;

Το βάζεις το ταψί στο φούρνο;

Βγάζεις νερό από το πηγάδι;

Τα γρασάρεις τα έμβολα;

Μπαίνει η βάρκα στο λιμάνι;

Μπαίνει η κάλτσα στο συρτάρι;

Μπαίνει ο σύρτης;

Μπαίνει το εκλεράκι στο ταψί;

Μπήκε το λίπασμα στη γλάστρα;

Πέφτει κρέμα στο γαλακτομπούρεκο;

Τα αλατίζεις τα τουρσάκια;

Τα αλλάζεις τα λάδια;

Τα σπάς τα μπετά;

Τη ρουφάς τη γρανίτα;

Την αλείφεις την μαρμελάδα;

Την αλείφεις την μερέντα;

Την ανάβεις τη λαμπάδα;

Την ανοίγεις την γεώτρηση;

Την απλώνεις την μπουγάδα;

Την απλώνεις την σφολιάτα;

Την αρμέγεις την αγελάδα;

Την αρμέγεις τη σαύρα;

Την βάζεις καρφωτή την πέμπτη;

Την βιδώνεις την τουλούμπα;

Την βουτάς την βανίλια;

Την γυρνάς την φρυγανιά;

Την δουλεύεις την αντλία;

Την έβαλες την μπεσαμέλ στο παστίτσιο;

Την ξυρίζεις την κότα;

Την καθαρίζεις την πατάτα;

Την καις την ασφάλεια;

Την κουνάς την παπαρδέλα;

Την μαδάς την μαργαρίτα;

Την μελώνεις την τηγανίτα;

Την παίζεις την φλογέρα;

Την πατάς την γάτα;

Την πατάς την κατσαρίδα;

Την πιέζεις την μπατονέτα;

Την ποτίζεις την γλάστρα;

Την σαλιώνεις την πιπίλα;

Την σαλιώνεις την τρίχα;

Την σπας την φτερούγα;

Την στίβεις την ελιά;

Την στίβεις την σουπιά;

Την σφίγκεις την τανάλια;

Την τινάζεις την αμυγδαλιά;

Την τινάζεις τη φέτα;

Την τρίβεις την λαμπάδα;

Την τρως την γομολάστιχα;

Την τρως την τρίπλα;

Τις μαζεύεις τις ελιές;

Τις μελώνεις τις δίπλες;

Τις παίζεις τις χορδές;

Τις σιγοβράζεις τις φακές;

Το αλατίζεις το πιπέρι;

Το αλευρώνεις το μπαρμπούνι;

Το γεμίζεις το παστίτσιο;

Το δαγκώνεις το μπουρίτο;

Το δονάς το κινητό;

Το εξαερώνεις το καλοριφέρ;

Το ζυμώνεις το τσουρέκι;

Το ξεφλουδίζεις το ακτινίδιο;

Το ξυρίζεις το φραγκόσυκο;

Το λαδώνεις το G3;

Το ξεσκονίζεις το σκρίνιο;

Το ξετυλίγεις το πινίο;

Το ξύνεις το καρότο;

Το καβουρδίζεις το αμύγδαλο;

Το «καις» το CD;

Το κάνεις γιρλάντα το μουστάκι;

Το κουρέβεις το γκαζόν;

Το λαμβάνεις το SMS;

Το μπουκώνεις το πιροσκί;

Το παίζεις το κομπολόι;

Το ραντίζεις το οικόπεδο;

Το ρουφάς το αυγό;

Το ρουφάς το κανελλόνι;

To ρουφάς το τρομπόνι;

Το σουβλίζεις το αρνί;

Το στραγγαλίζεις το γιαούρτι;

Το συνδέεις το scart;

Το σφυρίζεις το πέναλτι;

To τηγανίζεις το σκορδόψωμο;

Το τινάζεις το θερμόμετρο;

Το τινάζεις το λάστιχο;

Το τροχίζεις το αμόνι;

Το τρως το σαγανάκι;

Το τυλίγεις το σουβλάκι;

Το φέρνεις βόλτες το καβούρι;

Το χαϊδεύεις το ανακόντα;

Το χαϊδεύεις το γατάκι;

Τον αλλάζεις το φελό;

Τον αρμέγεις τον ταύρο;

Τον εκτοξεύεις τον πύραυλο;

Toν λιμάρεις τον ξυφία;

Τον πνίγεις τον φουνταριστό;

Τον σκαλίζεις τον κήπο;

Τον τηγανίζεις το σπάρο;

Τον φιστικωνεις τον μπακλαβά;

Το αλείφεις το βούτυρο;

Το ασβεστώνεις το σπίτι;

Το γλύφεις το πινέλο;

Το γυαλίζεις το καρότο;

Το γυαλίζεις το λουστρίνι;

Το γυρίζεις το ταξίμετρο;

Το δέρνεις το πιθίκι;

Το σιδερώνεις το μανίκι;

Το ζουλάς το ακτινίδιο;

Το ζυγίζεις το λουκουμάκι;

Το ζυγίζεις το σύκο;

Το θερίζεις το χωράφι;

Το ξεδιπλώνεις το κοκορέτσι;

Το ξεχωρίζεις το κυδώνι;

Το ξυρίζεις το κουνάβι;

Tο καθαρίζεις το αγγούρι;

Το κανελώνεις το ριζόγαλο;

Το κλείνεις το πατζουρόφυλλο;

Το λαδώνεις το σαζμάν;

Το λες το ποίημα;

Το πας το γράμμα;

Το πεταλώνεις το άλογο;

Το πνίγεις το κουνέλι;

Το πνίγεις το ποντίκι;

Το πλέκεις το καπέλο;

Το σερβίρεις το παστάκι;

Το σκάς το δυναμιτάκι;

Το στίβεις το βερύκοκο;

Το στραγγίζεις το καταϊφι;

Το στρίβεις το παξιμάδι;

Το σφίγγεις το αυγό;

Το σφουγγαρίζεις το σαλόνι;

Το τινάζεις το μαξιλάρι;

Το τινάζεις το χαλί;

Το τινάζεις το χταπόδι;

Το τρως το μυδοπίλαφο;

Το τσιγαρίζεις το κοτόπουλο;

Το τυλίγεις το φίδι;

Το τυλίγεις το πούρο;

Το φοράς το κιμόνο;

Το χτενίζεις το καταϊφι;

Τον γλύφεις τον λουκουμά;

Τον ισιώνεις τον γύρο;

Τον ξαλμυρίζεις τον μπακαλιάρο;

Τον ξεφλουδίζεις τον γερμά;

Τον ξυρίζεις τον καλόγερο;

Τον τσουρουφλίζεις τον αστακό;

Τον φουσκώνεις τον Αη-Βασίλη;

Τον φυσάς τον κουραμπιέ;

Το παίζεις το θυμιατήρι;

Το μαζεύεις το σαπούνι;

Υ.Γ.: Εσείς πωωωως το λέτε; Περιμένω τις συμμετοχές σας!

Wednesday, June 03, 2009

Absolut Class

Οι Σκύλλες τις Λύσσας ξέθαψαν μαργαριτάρι μεγατόνων, όπου η Bonnie Tyler τραγουδά για τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στο video clip της. Ιδού: